Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2017 13:00 - Пари за евро-пенсии има...!
Автор: rumen221 Категория: Политика   
Прочетен: 575 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ЗАЩО НЯМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ ЛИ…?

.
Дори и най-развитите държави не могат да поддържат ШЕСТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас:
- „Солидарна пенсионна”
- „Капиталова лична” (но защо частна?)
- „Професионална”
- „Капиталова обща” (държавен „Сребърен фонд”)
- „Инвалидни пенсии” – плащани вместо от здравното осигуряване…, от пенсионното - плащано от работещите вместо, както е по Конституция от Държавата…!!!
- „Социално пенсионно осигуряване” 
(конституционно задължение на държавата - за навършени 75 г. и липса на издръжка)

И най-лошото и ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО положение е наличието на ДИСКРИМИНАЦИОНЕН и ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН … “Таван” за осигуряване…!!!

Конституция
Чл. 6. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или ИМУЩЕСТВЕНО СЪСТОЯНИЕ...!

КАК ДА СЕ ОПРАВИ ТОЗИ БАРДАК…?

1. Е.С. препоръча “пенсионна възраст” с 12 г. по-малка от средната продължителност на живота, която сега е 73 год…!!! Следователно пенсии да се получават на 61г!
2. Гражданите да се осигуряват взаимно в отделен от КСО специален закон (на основания Чл.12 от Конституцията), чрез „чиста” Солидарна, подпомагана от „Общата капиталова система - Сребърен фонд”…
3. Държавата да поеме изцяло задълженията си по Чл.51 от К-ята… и ДА СПРЕ ДА ПЛАЩА ОТ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ… социалните помощи езуитски наречени…:
- „Президентски пенсии”„Вдовишки социални добавки”, Добавките за възраст, „Социални пенсии” и другите плащания, КОИТО НЕ СА ПЕНСИИ ЗА ЛИЧНО ПОЛОЖЕН ТРУД…!!!

И НАЙ-ВАЖНОТО…!!!

4. „Здравното осигуряване на инвалиди”, (940 000 души) наречено кой знае защо „Инвалидни пенсии”, ТРЯБВА да се плаща от Здравните осигуровки, защото ПЛАЩАМЕ “ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ”, А НЕ “ЗДРАВЕН ДАНЪК”…, НАЛИ…!!!
.
Истината - Днес парите и за ПЕНСИИ и за ЗДРАВЕ се крадат с милиарди…

1. Парите за "втора" пенсия и "професионалните", се крадат от олигархията, собственик на тези фондове, която ги „налива” в собствените си предприятия (което е нелоялна конкуренция), като след година – две ги фалира и така краде парите за пенсии…
В резултат - днес ЧАСТНИТЕ пенсионни фондове са ПРАЗНИ…!!!

2. Чрез противоречащия на Чл.60 от Конституцията, "Таван" на осигуровките, ПАРЛАМЕНТА УЗАКОНИ практиката НАЙ-БОГАТИТЕ НИ СЪГРАЖДАНИ ДА НЕ ВНАСЯТ годишно над 1 милиард лева в СОЦИАЛНИТЕ ФОНДОВЕ

3. РАБОТОДАТЕЛИТЕ КРАДАТ от заплатите и така от всички осигурявания, защото:
- Производителността ни е 27% от средноевропейската, заплатите 17% … БНП е 45%, а средните ни доходи са само 20% от средноевропейските…, РАБОТОДАТЕЛИТЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ НА МРЗ… И “РЕФОРМАТОРИТЕ” и Каролев СА… ЩАСТЛИВИ ОТ ТОВА…!!!

- По Конституция ужким всички сме равни, но явно, както и при Комунизма, някои са „По-равни”…

4. Чиновниците и „бизнесмените” крадат, чрез ДМС, Квази парите, като валчери, "безплатни дрехи", поддръжка на „офиси”, в които живеят семействата и любовниците им, „командировки” в страната и чужбина и т.н., които не се облагат "пенсионно" и „здраво”..., а на всичко отгоре, се приспадат и от данък общ доход…
Държавата не плаща осигуровките на държавните чиновници...!!!
5. Почти 1.2 милиарда „Социални осигуровки и помощи”, също не се облагат пенсионно и здраво…, макар че това са Доходи и тези хора се лекуват и получават социални пенсии…!!!
6. Инвалидността „трудов стаж” ли е или трайно заболяване…?
(Точно тези 950 000 “инвалидни пенсии са проблема – “Ранно пенсиониране”, а не военните и полицаите …

Защото:
- Според сега действащия КСО, инвалидността е „трудов стаж” и се изплащат… „инвалидни пенсии”…???
- Според мен, обаче, е трайно заболяване и следва да се изплаща „Компенсация за инвалидност”, от „Здравната осигуровка” (тя не е данък, нали…), пропорционален на степента на инвалидност.
.




Гласувай:
1



1. kvg55 - rumen221,
23.11.2017 07:16
Добър анализ на съществуващата пенсионна система у нас. За едни сектори - Министерството на войната и Министерството на интериора - пари в изобилие. За здраве, образование и пенсии пари няма. Въпрос на приоритети.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumen221
Категория: Политика
Прочетен: 515432
Постинги: 392
Коментари: 528
Гласове: 511
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031