Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2008 15:11 - За физическото безсмъртие 1
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 6660 Коментари: 33 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Трябва добре да опознаем и разберем абсолютните понятия като вечност ,безкрайност, съвършено и др. защото  тези понятия са прекалено трудни за разбиране от крайното човешко съзнание, но понеже то ги е създало би трябва да може, да ги разбере, за да се възползва от тях като обясни съществуването на света и неговото развитие, в което да се впище така неоходимото влечение към безсмърие от човека. Затова в понятието свят трябва да влагаме неговото обективно, реално съществуване, което ни заобикаля отвсякъде и което е вътре в нас. В понятието бог би трябвало да влагаме неговото съществуване и несъществуване, защото несъществуването на света е невъзможно поради нагледното му съществуване, а съществуването на бога е извън всякакви доказателства.

Изясняване на понятията и категориите с които искаме да обясним нещата е необходим повод за расъждение, който ще ни покаже колко малко незнание и неточност за тях може да изопъчи истината за нещо и да ни доведе до грешно определение за него. Нашата цивилизация е на първото стъпало на разум. Това означава, че е още много незнаеща и затова се е развивала и се развива чрез пробата и грешката. Дори науката се развива така, но открива и доказва своите истини, докато всички останали учения открай време само казват, но не доказват нещата. Така само придават на едно нещо стотици лъжливи определения, които искат да ги приемем на доверие за истина. Излиза, че поради незнаниено всеки си има своя истина за едно нещо, но самата истина е само една. Философията до днес е правила същото/провъзгласила е различни виждания за едно и също нещо/ и затова не е решила своите въпроси, защото първо, не е изяснила напълно понятията и категориите с които работи, за да стигне до истината и второ няма необходимото обвързване с обективното познание, за да докаже достигнатите истини.

Логичният отговор на зададените в предния пост въпроси е, че както света, така и бога не могът да съществуват при абсолютното си съвършенство:

Съвършеното нищо ще представлява безкрайна и вечна празнина, в която ще липса движението, съществуването и всичко останало. Няма движение.

Съвършеното равновесие ще представлява една бездиханна вечна и безкрайна същност, при която е невъзможно движение и съществуване.

Съвършеното нещо ще представлява една завършена система, при която не можеш нищо да прибавиш и нищо да изхвърлиш. Престава да има движение и смисъл от съществуване.

Съвършенният хаос ще представлява само обсолютно движение и съществуването е невъзможно поради липса на цялостни системи /структури и форми/. Има само движение.

Ако направим смес от абсолютното нищо, нещо, равновесие и хаос ще получим съществуващият относителен свят и невъзможност за съществуването на бог, защото той не може да бъде относителен.

С така поставените въпроси и отговори се стига до разбирането, че всякакъв род безмъртие на човекът е невъзможно и безмислено, но относително физическо продължение на човешкия живот хем ще е възможно, хем ще е необходимо, хем е примамливо!

Безсмъртни живи клетки има. Това са ракови клетки, които биолозите отглеждат в изкуствена хранителна среда. Те представляват безформена постоянно растяща маса на делещи се клетки, вече десетки години. Затова съществуването на безмъртните ракови клетки ни дават повод за много размишления. Например, въпреки че са безсмъртни те не могат да стигнат до определена системна структурна форма, а само до една аморфна маса, което подкрепя казаното по-горе. Така че човека, който е изграден от строго съгласувани функционални структури и форми няма възможност за абсолютно безсмъртие, както и няма необходимост от него, но има възможност да увеличава постоянно своята продължителност на живот.




Гласувай:
2



1. анонимен - всякакъв род безмъртие на човекът е невъзможно и безмислено
01.05.2008 15:27
е тук не те схванах, кога човек и бил само материя,
не е ли материализирана енергия в дадено пространство, и какво става с енергията в друга част на пространството...това ми върви, макар, че в заглавието си казал ясно "физическо бъзсмъртие", после някак обобщаваш за такова от всякакво естество...
цитирай
2. begetron426 - Re: анонимен - Всичко е само материя...
01.05.2008 15:56
Всичко е само материя, енергията също. На определено еволюционно ниво материята достига до разум, който носи духовното и чрез който материята осъзнава себе си. Духовната, идеалната част на материята в тази част на Вселената наречена Слънчева система се носи и определя от човешкия мозък. Това означава, че материя и дух са неразделими поради това, че всичко е материя. Това е причината когато умре тялото да умре и духа, защото умира мозъка и то по-бързо от цялото тяло.
Физическото безсмъртие е синоним на телесното безсмъртие, което разбира се няма да бъде без духовния орган мозъка на човека. За сега още никой не е открил тяло без мозък и мозък без тяло, което потвърждава неразделността на физическото и духовното, пак поради причината, че всичко е мотерия. Поздрав!!!
цитирай
3. анонимен - И кой стои зад
01.05.2008 16:24
всичко това? -:))))))))
цитирай
4. duhovnost - Можете да прочетете постинга ми ...
01.05.2008 19:15
Можете да прочетете постинга ми "Духовност и материализъм". Моята теза е точно противоположна на вашата - според мен материята на практика не съществува. Духът е преди материята, той е съществувал много преди да се появи идеята за материята. Всъщност не само според мен, а и според още доста хора на тази земя. Всъщност вие пишете само това, което знаете, а по моите критерии то е доста малко. Очевидно, че нямате представа за духовното.
цитирай
5. begetron426 - Re: eklisiast - Зад всичко това стои тетралектичния неразумен ...
01.05.2008 21:14
Зад всичко това стои тетралектичния неразумен потенциал за съществуване и развитие на материята, който я определя като несътворима и неунищожима първична материална субстанция. Така света е застрахован от хаотичната игра със сътворимата материя, а остава във възможността на своето относително развитие подчинено на закономерността и случайността, които взаимно се ограничават, за да съществува и се развива света в този си вид.
Според теб duhovnost материята не съществува, но според това, че ти съществуваш се подчертава, че материята съществува. В противен случай няма да съществува твоето "според теб".
Истината за нещо не е според някой, тя съществува само като се докаже, че е истина и то само една за едно нещо.
Аз пиша само за това, което е постигноло научното познание и което има логични и практични доказателства, като се опитвам да го продължа в тетралектична посока, която се опира на логиката и доказателствата. Досега никой още не е срешнал нематериален дух и никой не е стигнал до неговото определение. Затова като неистина нематериалния дух има хиляди определения и всеки си го приема спряма себе си, което подчертава неговата неверност. Докато законите до което достигне науката стават истина за всички. Няма вода, която да е българска, английска, руска и т. н., а има само една вода от две молекули водород и една молекула кислород. Направи същностно определение на нематериалното и ще те провъозглася за бог. Поздрав!!!
цитирай
6. duhovnost - Много думи си казал, но без никакво значение...
02.05.2008 00:22
Бог съществува независимо от твоето мнение.
цитирай
7. begetron426 - Re: duhovnost 4 и 6 - Мненията са важни само когато ги облечеме...
02.05.2008 00:47
Мненията са важни само когато ги облечеме в доказателства. В противен случай те остават голи. Нещо за да съществува като обективна реалност не се нуждае от мнение, а от доказателство. Затова уважавам и предпочитам мненията, които се доказват, останалите са баласт.
Всяко изречение от това, което съм казал съдържа логика и доказателство от обективната реалност. Безсмислено е да търсим истината в иреалното. Човечеството е търсило тази истина 15 хиляди години и се е разочоровало, че там няма истина.
Истината не зависи от теб или мен или от другите хора, тя зависи дали е доказана като съществуване. Заглавието на постинга ти "Духовен материализъм" съдържа малко истина, защото само човека е материалистично духовно същество. Развита материя до дух. В постингът ти няма нито едно изречение доказано, а как да ги приемем за истина или вярвай щом ти казвам. Материалистичният девиз е вярвай щом ти доказвам!!!
Всичко под човека е материя без дух и затова света съществува, а твоя "духовен материализъм"забранява това съществуване, но ти го опровергаваш с твоето съществуване. Поздрав!!!
цитирай
8. mitternacht - Ако
02.05.2008 17:53
оставим философията и другото настрана-самия човек практически е безсмъртен.
Нали знаете?
Само дето, той бавно се натравя и така умира.От това.
Практически, може да живее вечно, стига да нямаше токсините и бла бла...

Оф, имаше един прекрасен филм, за един човек, който разказва, че е на 10 000 години.Всичко се развива в една хижа.Някак си, при него, няма такова бавно натравяне и остаряване на организма...

Дълга и широка тема...
цитирай
9. begetron426 - Re: mitternacht - Фактически всичко съществувало някъде...
02.05.2008 20:39
Фактически всичко съществувало във времето и пространството е безсмъртно, защото се пази в памета на материята. В това се състои най-великата смислова игра на материята, да запазва миналото за вечността. Това обезсмисля унищожението и смърта, като те стават само посредници за раждането на материал за захранването на безкрайната памет на материята.
Философията ще внесе големия принос за разбирането на всичко това и на много други неща.
Следващият постинг свързан с безсмъртието ще бъде за това. Поздрав!!!
цитирай
10. kalomena - Подкрепям
03.05.2008 09:47
мнението на duhovnost. Добре си го написал, но не отчиташ колко много неща хората не са доказали поради това, че науката слугува преди всичко на богатството и милитаризма. Чети повече квантова физика.Преди да продължиш постинга си, бих ти препоръчала като начало "Космическо съзнание" на А.Критски и "Холографската вселена" на М.Толбът. И двете ги има в интернет.Всичко е "илюзия" - енергия с различни вибрации и това се знае от най-древни времена, но хората, вкопчени в материята, са изгубили сетивата си, за да я възприемат.това е една от трагичните последици на човешкото падение.
цитирай
11. kalomena - И още
03.05.2008 09:51
прочети и Библията, но по-внимателно, с отворено съзнание. Там всичко е записано за онези, които "имат уши и очи".
цитирай
12. slavuncho - Смирете се
03.05.2008 10:07
Спомням си за един древен философ, който казвал "Аз знам, че нищо не знам."
Постинга и коментарите са интересни, но всеки е по-краен в позицията си отколкото не само неговите, но и общочовешките ЗНАНИЯ допускат.
Знам, че най-лесно е да се критикува, но... суета!
цитирай
13. logos888 - Безсмъртни живи клетки има. Това са ...
03.05.2008 12:03
Безсмъртни живи клетки има. Това са ракови клетки, които биолозите отглеждат в изкуствена хранителна среда. Те представляват безформена постоянно растяща маса на делещи се клетки, вече десетки години. Затова съществуването на безмъртните ракови клетки ни дават повод за много размишления.
--------------------------

Коментирам грешното изречение или позиция, че ракоите клетки са безсмъртни.
Ако това е Истината, нито един онкоболен днес нямаше да оздравее. Раковите клетки се създават и унищожават. Нужни са условия, причини, за да се създадат. Нужни са условия и причини за да бъдат унищожени.

Останалото е въпроси и отговори. Зависимости между условия, причини и следствието ракови клетки. Но да се коментира, че раковите клетки са безсмъртни, е нелепо.
Трудно е да се разбере, че раковата клетка е сбор от материя и енергия. Трудно е онколечението, защото при всеки онкоболен, различни причини.
Факт е, че около 30% от онкоболните оздравяват, тези които са пострадали от обясними за тях причини, и могат да променят или причините(създали заболяването), или отношението си към причините.
Така поставен въпроса, раковите клетки безсмъртни ли са???
Голям процент от Човечеството не е разбрало, че чувства, емоции, качества, количествата на качествата, са вид енергия и могат да се материализират, употребявайки клетката, или видоизменяйки я от създаваща тялото, до разрушителна, унищожаваща тялото.

Тепърва ще се популяризира, че гена е зависим от качествата, чувствата и емоциите. Генът не е даденост, непроменлива величина, статус.
Или ген, онкоген, генетика, онкогенетика....не са някаква супер медицинска философия, която касае единствено онколозите, специалистите, но и неспециалистите, боледуващите и близките на боледиващите.
Фактите: Успехът в лечебния процес ЗАВИСИ не само от специалистите-лекари, онколози, фармацевти, клинични пътеки, финансови средства, но и от отношението на болните и близките на болните.
Знанието е определящо като отношение към лечебния процес.
Не поставяйте още една преграда- Раковите клетки-безсмъртни???
Ако ваш близък е болен, тази фраза е достатъчна за да не се търси изход или лечение.
И тогава защитавайки тази теза, играете ролята на индикатор, защитаващ безсмъртието на клетките, защитаващ онкоболния от лечебен процес, или от успеха в лечебен процес, или индиректен убиец.

ДИАГНОЗАТА БИЛА КОВАРНА!!! БОЛНИТЕ ИМАЛИ ПРИСЪДА, УБИЕЦ, КРЪДЕЦ, ИЗМАМНИК, НЕГОДНИК, НАИВНИК, или там всички са престърници, лекарите-убийци, лечителите-измамници, болните -престъпници, близките на болните-аморални граждани!!!!
Вечният съд, и СЪДБА!!!! Вечното невежество, и вечният жесток съд на полуинтелекта!
цитирай
14. begetron426 - Раковите клетки са безсмърни и изречението е вярно...
04.05.2008 00:45
Раковите клетки са безсмъртни и изречението е вярно, защото те не са ограничени откъм броя на деленето си. Могат да се делят до безкрайност, което науката е установила. Те са безсмъртни поставени в хранителна среда, извън човешкия организъм, която се подържа постоянно. В тялото на човек те се делят постоянно и неограничено много пъти, като прорастват във всички органи, което убива човека със страшни болки. Щом тялото умре, раковите клетки също умират, защото нямат хранителна среда. Всички други видове клетки умират и когато са поставени в хранителна среда. Основните клетки са: соматични, полови, нервни и ракови.
Соматични са всички клетки, които изграждат органите на човека. Соматичните клетки имат възможност за ограничен брой делене, след което умират. Биологията е установила, че клетките на всички органи се обновяват през определен период. Поради ограничения брой на делене те забавят обновяването на човешките органи и те започват да стареят, заболяват и умират. Така че една от основните причини за стареене на човешкия организъм е ограничения брой на делене при соматичните клетки. Затова те са смъртни.
Половите клетки също се делят, но това делене има съвсем друга роля, каято изисква също ограничен брой делене, докато се оформи определен организъм със своите органи и системи. Тогава те спират да се делят, след което щафетата поемат соматичните клетки, но с определен, ограничен брой делене . Ако не спрат деленето си, както половите, така и соматичните се израждат в ракови и организма загива.
Нервните клетки на човешкия мозък не се делят и не се обновяват. Раждат се определен брой мозъчни нервни клетки и с раждането веднага запачват да измират
и така през целия живат само умират. Това измиране на нервните клетки на мозъка също е една основна причина за страреене на организма на човека.
Раковите клетки по отношение на деленето си са безсмъртни - не спира да се делят, което убива тялото на човека и умират заедно с него. Те не могат да образуват органи по същата причина, а само се получава натрупване на раковите клетки отглеждани в хранителна среда извън организма на човека. Това натрупване представлява безформена пихтиеста маса, която постаянно нараства.
Това безсмъртие на раковите клетки е изглежда много важен елемент, който може да доведе до увеличаване на човешкия живот. Когато се разкрие механизма на това безсмъртие на раковата клетка и започне да се управлява, не само рака ще бъде победен, но ще бъде победена и старостта. Затова съм писал за безсмъртието на раковата клетка, а не за да бъда зъл гении, който мори болните от рак хора и при това невеж.
Така съществуващи и действащи основните видове клетки се подчиняват на Тетралектиката и са четири на брой.
Прав си, че чрез положителната мисъл човек може да повлиява на болестните процеси, а с отришцателната да ги създава. Тези процеси не са някаква мистика, а са процеси на материалните структури и материалната енергия, защото енергията също е материя, а за мисълта и чувствата все още малко знаем, за да ги разбираме и управляваме.
А колко до генетиката на човека, отдавна е установено, че човек се ражда с определен набор и качества на гените, но живеещ в определена среда, генитете му търпят промяна. Именно в това има истински смисъл. Така че този спор отдавна е приключил. Филмът "Бродяга" именно беше с такава насоченост. В него се вижда, че генетиката на съдията може да роди престъпника Бродяга оформен от своето битие.
цитирай
15. kalomena - По-точно е
04.05.2008 08:14
да се каже, че материята е енергия, вместо "енергията също е материя". Има голяма разлика, според мен.Съзнанието също е енергия, както и мислите и чувствата - творческа енергия!
цитирай
16. begetron426 - Както и да се каже все е вярно...
04.05.2008 23:51
Както и да се каже все е вярно, защото Айщайн е формулирал еквивалентност между масата и енергията, което означава че определена маса отговаря на определена енергия, което е показател за равенството между масата и енергията. Изводът е, че и двете са материална реалнаст. Същото важи и за съзнанието, което е материя, при която човешкия мозък е масата, а мислите чувствата са енергия.
цитирай
17. logos888 - Когато се разкрие механизма на това ...
05.05.2008 15:44
Когато се разкрие механизма на това безсмъртие на раковата клетка и започне да се управлява, не само рака ще бъде победен, но ще бъде победена и старостта.
-----------------------------------------------------------------------А А защо считатате че механизма на "безсмъртието" или създаването на раковата клетка не е известен?
Не е популяризиран, да. Но механизма на създаването, както и механизма на "убийството" на раковата клетка са вече известни.
В този смисъл за какво, и чие "безсмъртие" става въпрос???
Ако прочетете собствената си теза, ще видите собственото си противоречие. Не е нужно да бъде отново конкретизирано.

С уважение към натрупаните огромни знания.
И...осъмнете се в позицията си..... защото следващите думи са ваши:..... за мисълта и чувствата все още малко знаем, за да ги разбираме и управляваме.

И не коментирайте в множествено число..."малко знаем, за да ги разбираме и управляваме!!!!"
цитирай
18. kostadin - ИЕ!
15.05.2008 10:14
Че защо му е на Бога да се доказва -и без това е сътворил всичко.Ние какво сме сътворили?
цитирай
19. begetron426 - Защото се е скрил от нас и си играе...
15.05.2008 15:13
Защото се е скрил от нас и си играе с нас на криеница. Защо е нужно да ни заблуждава, когато можеше да ни открие истината, а той ни я забраняваше, но след като я научихме ни изкара грешници и търси само как да ни наказва. Уж ни е дал свобода, но е казал "Аз съм истината..." Така ни отнема свободата да я търсим. Трябваше да каже свободно търсете истината и като я намерите, че истината това съм Аз, тогава ще изчезне всякаква заблуда свързана с мен. Той е Бог, може всичко и предварително би трябвало да знае всичко, за да не остави място за манипулация както от негова страна, така и от наша. Защо не го е направил? Отговора е ясен, защото ние сме сътворили Бог поради невежеството. Ние сме разумни същества, и затова не само ще търсим истина, но и ще я намерим и тя ще ни направи силни. Сократ го е казал "Най-велико нещо е знанието и най-нищожно нещо е невежеството". Поздрав!!!
цитирай
20. kalomena - Големи дивотии...
15.05.2008 21:44
Ами ако аз не искам така да постъпва този така представен от Вас Бог, той на кого ще угоди - на мен, на Вас или на ен-тия глупендер...Не е ли достатъчно ясно "Аз съм истината..." Отваряш си сърцето за Него и... в теб се новоражда цялата Истина.Получаваш отговори на всички въпроси защото си станал едно с Гнозиса, ако разбираш за какво говоря...
цитирай
21. begetron426 - Като ни покаже и докаже само едната и единствена истина ...
16.05.2008 01:04
Като ни покаже само едната и единствена истина за себе си, която не зависи от нас, Бог щеше да ограничи съществуването на големия брой мистични учения, религии и секти, защото те се роят поради липса на единната истина. Така ако ни обичаше той щеше да ни покаже тази истина, за да спести огромните потоци от кръв, които човечеството е дало и за него, и за против него. Ние сме разумни същества и би трябвало с нашия разум да търсиме и откриваме Бог, а не със сърцето, защото сърцето е само една помпа, която трябва да снабдява тялото и мозъка ни с кръв. Не случайно консумацията на кръв от мозъка е най-голяма, около 10 пъти повече от консумираната от тялото кръв. Ние чувстваме, помним, фантазираме и мислим с мозъка, а не със сърцето. Сърцето е останало само като поетичен синоним, с което религиите най-много злоупотребяват, за да ни заблуждават и забраняват разумното търсене.
Покажи един такъв човек, който си е отворил сърцето и знае цялата истина и тогава ще приема тази истина, но не пак със сърцето си, а с разума си.
Защото единствена мярка за истина си остава доказателството. Всичко друго може да ни излъже.
цитирай
22. logos888 - И древни големи учени, и Айнщайн, и ...
16.05.2008 10:48
И древни големи учени, и Айнщайн, и съвременни учени са стигали до въпроса ЩО Е ТО БОГ???
Няколко разумни изречения: Тръгнеш ли да търсиш Истината, ще стигнеш до Любовта. ...и после ще стигнеш до Бог. Или обратното, търсиш ли Бог, ще коментираш Истината...и Любовта.
Или трите (основни) Бог, Любов и Истина са Началото и Края да разберем Живота в огромната му сложност...
Нещо изключително простичко, Защото Истината е "проста", само ПЪТЯ ДО НЕЯ Е СЛОЖЕН.
Като мнозина и аз търсих отговорите на подобни въпроси, стигах като Вас, абе ТОЙ-Бог....нали....прочетете собстените си редове, защото нищо нова няма да кажа, а не бих искал да повтарям ваши тълкувания.
БОГ, забележете, ами ако това е абривиатура !!????
Допада ли Ви....Билогична Организация на Галактиката.
Галактиката може да я замените с друга дума, Генетика.
Вероятността да прецените, че това е игра на думи е възможна.
Само че прочетох Няколко пъти Библията и едни трудно достъпни книги от библиотеката на църквата и всичко се подреди в главата ми. Само че това е моята глава.
Вие дали имате желание да откриете още един Вечен закон, закона на Логиката, Закона за причините и следствието, известен и като Закона на Доминото е вечен личен Избор!!!!
Ако работите в екип знаете колко е важна Организацията за вашето участие, и за крайния резултат.
Колкото за Истината и доказателствата си има простичка формула...казвам и доказвам.
Но и никой няма задачата да убеждава друг ...за Истината, Бог или Любовта.
Всеки е сам по пътя на търсенето, сам на пътя на Живота. И едва ли Бог му е виновен, че не му е сервирал като в ресторант ИСТИНАТА!!!

цитирай
23. gmihov - ЗА СЪЩНОСТТА НА ВЕЧНОСТТА/ НА ВСЕМИРА/ В СВЕТЛИНАТА НА ТЕОРИЯТА ЗА БАЗОВАТА СЪЩНОСТ НА ВЕЧНОСТТА
25.05.2008 22:47
Има нсамо една Вечност, безначялна, безкрайна, несъздаема, неунищожаема , необяснима с нищо друго освен със собствената си същност . Тя побира всичко в себе се.От нея е всичко и тя е във всичко, което се намир в безночалния и безкраен Всемир. Тази същнос, този всеобщ геном от който и в които произтиба всичко, включително и вечните и ненарушими природни закони и който се намира във всичко вечно и преходно е неделимото и съхранимо триединство от пространство - материя - движение. Това триеидшинство , като Бог, като природа, като материя и пр. както Ви е угодно така може да го наречете със своята обща характеристика и характеристиките си , като пространство- всеобщо вместилище с наличие на измерения само, като материя с наличие на вещева същност и инертност - единствен инертен строителен материял вэв всемира и като движение, без матерялна същност, неделимо от матерята и пространството - единсвен строител във всемира с един единствен механизъм на строителство и разрушение -сблъсък между структурните форми на материята в резултат на което имаме енергия, импулс, ускорениие , сила . Това триединство ,въпреки своята вечност, при наличито на движението в себе си съществува в безкраен брой структури , които непрекъснато изгражда и разгражда в резултат на което във Всемира няма и не може да иима вечна структура на материята, колкото и дълго да живее идва време, когто се разгражда напълно, без да чезне същността й от пространство- материя - движение.
от която продължават да се изгтраждат и разграждат "мъртви" и живи структури на матеряата, в това число и хора с тяло, ум и чувства.
цитирай
24. iram - Материя и енергия
22.06.2008 14:13
Здравейте, уважаеми begetron426! :)
Интересни размишления Сте написал и в голямата си част ги споделям, но и бих искала да Ви обърна внимание, че коментирате през цялото време частни случаи.
Онази материя, която притежава енергия, е и обектът, който коментирате. Добре е да го изясните, за да не се бунтуват религиозно ориентираните блогъри. (Нямам нищо против тях, разбира се, но бих искала само да им спомена, че "очи и уши" не е достатъчно само да притежаваме, трябва и някаква невронна мрежа да ги обслужва. Сиреч някаква мисъл е добре да има след чутото и видяното. Рационална мисъл при това, с елемент на разсъждение (базиран на някакво познание), ако може лишена от пристрастия и почин ала "иска ми се да е така".)
Иначе за енергия без материя, бих Ви посочила антиматерията, която вече е факт дори и в човешките лаборатории. За материя, без енергия, бих Ви дала за пример субстанцията наречена "моноатомно състояние на преходните метали". Разбирайте иридий, осмий, платина, злато и техните амалгами, които също са отдавна известни на хората (от поне 2000 години).
Относно прословутото уравнение на Айнщайн, което никак не е на Айнщайн, но това е друга тема, искам да Ви посоча отново, че става дума за частен случай. Ще цитирам Уикипедия, за да бъде възможно най-лесно проверимо: "Еквивалентността на маса и енергия означава, че всяко тяло, което ИМА маса, ИМА съответна енергия, отговаряща на тази маса." ( http://bg.wikipedia.org/wiki/E%3Dmc%C2%B2 )
Ще се радвам ако прочета как се променя теорията Ви при материята БЕЗ маса и съответно БЕЗ енергия.
Поздрави сърдечни. :)
цитирай
25. gmihov - Кратък отговор на коментариите
22.06.2008 17:35
Всако тяло, в тнова число и човешкото е едняа неделима обективна същност, което има обща характеристика и три неделими , но незевисими една от друга храктеристики.
1. Има обем и форма, като част от всеобщато пространсгтво.
2. Има материя/ вещество/, като част от всеобщата материя, съвокупност от неопределен брой по прости свои структури, с инертност, с която реагира на всяко външно въздействие, в резултат на което имаме едно от най - значимите достижения в обективното човешко познание - принципите на Нютон.
3. Движение, като част от всеобщото движение, което обосновава неговото идграждане и разграждане, в редултат на което във Всемира няма и не може да има вечна структура на материята.
Груба грешка според мен е когато се говори за материя и енергия да се говори за преход на материята в енергия и обратно. Материята е част от базовата същност на Вечноста, като Бог, като Всемир, като природа и пр.
Енергията е продукт на материята и движението.и в различни съотношения от тези две базови характеристики на вечното, като материя и движение имаме една и съща енергия.
Енергията на всяко тяло може да се увеличи по три начина:
1. Като се увеличи количеството на материята от която е изградено, измерима, като маса
2. Като се увеличи движението вътре в него и в общото пространсгтво, измеримо като скорост
3. ксато се увеличат и двете.
Няма и не може да има увеличение на енеригята за сметка на материята и обратно увеличение на движението за сметка на материяат.
Материя се получава само от материа и от нищо друго
Движение се получава само от движение и от нищо друго.
Важна реалност в моята теория е, че движението въпреки неделмостта си от материята може да се пренася от една структура на материята в друга, като това става при игра на топчетна или игра на билярд, където удрящата топка, без да придава материя на другата й придава цялото си относително движение спряма масата и остава на място..
Теориите обикновено се създават на базата на определени реалности, такива, каквито ги вижда и възприема автора. В известен смисъл , като такива постуляати за изграждане на моята теория за всеобщата базавата същност, всеобщия геном на Всемира могат да се приемат :
1. Характнеристиката, която давам за Вечността.
2. Общата характеристика, която давам за неделимото и сахпанимо триединство от : пространство- материя - движение
3. Трите независими една от друга характеристики , които давам за триединството, като пространство, като материя, като движение.
Тези характеристики ми позволиха да дам и необходимите обективни и логични обяснения за резултатите, откритията и изобретенията до които достигнах и който обуславят неограничените икономически изгодни и безопасни възможности на бъдещата директна гравитационна енергетика.
Благодаря Ви за Вашете мнения и становища. Те ми позволяват , по добре да конкретизирам и уточня реалностите, които отразявам в моиете постинги.
цитирай
26. malkovich7 - citati
30.04.2009 22:43
vseki citira ala bala ne6to si.imate li prejivqvania be hora.opit.dokato ne se otpri6ti y vas ne6to koeto 6te vi dava znaci i vizii vie 6te ste edni mentalni papagali.ni6to li4no.prosto kazvam go yniversalno za vsi4ki koito se bahtat po knigi i materiali v internet
цитирай
27. анонимен - begetron426
01.05.2009 06:58
Интересно ,дали човек може да сътвори или роди мисъл за нещо си ,което някъде във вселената не съществува?
Даже и да сме" сътворили" Господ Той е над нас и ни е творецът
Костадин
цитирай
28. анонимен - За мисълта
01.05.2009 08:26
Мисълта е продукт на определена структура на неделимото и съхранимо триединство от пространство - материя - движение, като материя, която се изграода и разгражда от движението.
Без движението, като творец няма мислеща структура,. Без такава няма и не може да има мисъл.
Неделимото и съхранимо триединство от пространство - материя - движения, ако ползуваме понятията от религията е и Бог отец и Бог син и Светия дух . Без това триединство няма къде и в какво да се роди мисъл. Няма, без движението кой да я изгради. Ерго, без същността на Бога не може и мисъл да се роди. Не може и човек да се роди. Не може да живее и загива. Не може и косъм от главата му да падне, защото без гравитацията няма падане, тя без движеинието не може изобщо да съществува
Във всемира, като цяло и като частица от него няма нещо, което да не е от неделимото и съхранимо/ вечно/ триединство от: пространство - материя - движение. Няма което да не е от Бога, в Бога и Бог със своята същност да не е в него., като това, което наричаме физическа същност и изучаваме във физиката, химията, биологията и пр. във всички клонове на обективното човешко позноние,включително при изучаване на мисълтта
цитирай
29. анонимен - dEdCcSGEdclu
25.05.2011 20:19
Touchdown! That's a relaly cool way of putting it!
цитирай
30. анонимен - zxmRIFmYlkkT
26.05.2011 14:01
7b8ZUI <a href="http://rvlhvippqhig.com/">rvlhvippqhig</a>
цитирай
31. анонимен - ZIVyasKd
26.05.2011 20:35
CfMimZ , [url=http://hseuokatjnxx.com/]hseuokatjnxx[/url], [link=http://zbxpeljagatm.com/]zbxpeljagatm[/link], http://jzgsklnbwudg.com/
цитирай
32. анонимен - JwVPXlvTrgTNZjrTl
28.05.2011 18:10
QVKuAU <a href="http://nzvkgezbncgn.com/">nzvkgezbncgn</a>
цитирай
33. анонимен - tMgsKmbAjUJzh
01.06.2011 13:08
2IPvfo , [url=http://dzmnqokqyiwu.com/]dzmnqokqyiwu[/url], [link=http://esqkidqeamfd.com/]esqkidqeamfd[/link], http://ikzhpgowhrtd.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2909419
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87751
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930