Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2016 22:14 - Структурата на нуклоните и антинуклоните
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 4341 Коментари: 10 Гласове:
29

Последна промяна: 05.02.2020 15:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                 Нова революционна физична теория - Мегавселена, е повода да напиша статията: СТРУКТУРАТА НА НУКЛОНИТЕ И АНТИНУКЛОНИТЕ

ЦВЕТАН ПАВЛОВ ИВАНОВ

                За първи път при обстрелване на нуклони (протони и неутрони) с електрони от Р Хофщетер през 1955 г. е установено, че нуклоните имат вътрешна структура, наречена керн. По късно през 1971 г. при опити върху нуклони с по-енергийни електрони, проведени от Г. Кендал и У. Пановски, разкриват сложна структура, включващо точкообразни образувания, наречени партони. След което тези опити са преустановени и забравени вече 60 години. Това ново връщане към откритията на тримата физици е правилната посока на разгадаване на атомните структури, които са много важни както за еволюцията на Вселената, така и за нейната инволюция. Точно промяната на структурата на нуклоните при определени условия управляват разширението на Вселената и в последствие нейното свиване. Вярната посока на търсене, която ще направи най-голямата революция в атомната физика, свързана с модела и живота на Вселената и елементарните частици. Остава само да се разкрие точната структура на нуклоните, която не е изградена от кварки, а е много по-сложна, защото в нея влизат много на брой от откритите основни елементарни частици. Голям принос за разкриване на точната структура на нуклоните може да направи Периодичният закон на елементарните частици и съответната Периодична таблица на елементарните частици. Тази периодична класификация по аналогия на Менделеевия химичен закон ще внесе ред при елементарните частици и ще ограничи неверните теории свързани с тях като ще допринесе за качествен скок във физическото разбиране и обяснение на света.   
     
             Погрешната постановка, приета от физиците, че елементарните частици нямат съставен характер лежи в основата на изкривяване на правилния подход и раждане на многобройни неверни физични теории за обяснението на света, свързани с елементарните частици и моделите на Вселената. Връщане отново към преразглеждане структурата на нуклоните на тримата физици е добър показател, че тези структури са много важни за раждането, живота и смъртта на Вселената. Тяхната идея, че тези структури търпят промени не само е вярна, но ще получи и пълни доказателства като закономерна истина. Това е закономерен процес свързан с относителното съществуване и развитие на всички структури. Няма абсолютни структури, а всички като относителни са разрушими и сътворими, което означава, че те са съставени от елементи.         
              Съответно "елементарните частици" имат съставен характер. Малките им размер и малката пространствена дължина (милионни части от милиметъра), в която протичат процесите между тях с огромна скорост, близo до скоростта на светлината, внасят неопределеност в микросвета, но закономерна неопределеност, която обърква физиците. Това ги е заблудило, че частиците нямат съставен характер, а неопределеността ги е принудила да изкажат идеите за не познаваемостта на микросвета и намесата на свръхестествени сили. Ако неопределеността не е относително закономерна, а абсолютна ще се получи абсолютен хаос и не може да има цялостни системи, което забранява съществуването на света.

                Сега се опитайте мислено да си представите образуването и съществуването на една такава микроструктура: с размер милионна част от милиметъра, протичащо в пространство със същия размер и частици движещи се със скоростта на светлината и всичко това постига относителна стабилна структурна система за определено време. Ако няма относителна структурна стабилност, дори за кратък отрязък от време, съществуването на света е невъзможно. Изглежда, кратко живеещи са частиците в свободно състояние, но в свързано състояние живеят много по дълго, което води до дълъг живот на структурата, която изграждат. Затова протона и електрона са най-неразрушимите структури във Вселената, а неутронът живее около 12 минути. Осмисляне на всичко това е огромен товар за мислещия човешки мозък, който не може да няма постоянни отклонения от пътя на истината, но постоянно внася корекции чрез мисленето, за да постигне истините за съществуването, развитието, разбирането и претворяването на света.

                Съставният характер на всичко в света е негова основна характеристика. Това е възможност за еволюционното развитие от по-простота към по-сложното или от неделимата най-проста материална субстанция, се постига възможно най-сложната структура на мислещия човешки мозък в това място на Вселената наречено Слънчева система. По този път на развитие се ражда множествеността и единството, които си взаимодействат като постоянно се превръщат едно в друго. Единството като начало, а множествеността като път на развитие и усложняване на единното начало, за да се постигне качествено ново единно начало и т. н. и т. н.,безкрайно вървене към съвършенството.

                Понеже става въпрос за съставната структура на нуклоните (протони и неутрони) и антинуклоните (антипротони и антинеутрони), които заедно с електроните и антиелектроните са съставните елементи на атома и антиатома. Тръгва се от единното, неделимо, най-малко и просто начало на материалната и антиматериалната субстанция като точковидни частица и античастица, които при взаимодействие помежду си създават следващите структурирани частици, които въпреки малкия размер не са елементарни, защото са вече съставни. Процесът върви по-нататък към усложняване на структурите до получаване на определен брой частици и античастици необходими за структуриране на частиците, от които е съставен атомът и антиатомът. Електронът и антиелектронът като леки частици имат по-проста структура от много по тежките нуклоните и антинуклоните, които имат слоиста сложна структура изградена от голям брой частици и античастици. Така многото структурирани основни частици и античастици изграждат единната структура на нуклоните и антинуклоните, които влизат в състава на атома и антиатома.

                С това завършва, еволюционното развитие на физическия етап на материята и започва химическата еволюция на Вселената. Раждат се звезди в които се синтезират всички химични елементи и планети, на които продължава химичната еволюция като многобройни и разнообразни неорганични и органични химични съединения. Сценарият се повтаря. От натрупаните разнообразни химични съединения се ражда единната жива клетка, атомът на живата материя, а от нея се изграждат, многоклетъчните растения и животни.

                Процесът на движение при живата материя е предпоставка за усещане на околната среда, което е необходимата предпоставка за поява на нервна клетка. Първоначално единичните нервни клетки са пръсната по-цялото тяло (хидрата). В последствие се оформят множество и разнообразни животински нервни системи като се стига до струпване на нервни клетки в единна централна нервна система (мозък) в предния край на тялото. От многото видове бозайници, при един висш примат функционалното чувствено симетрично единство на мозъка се разваля и се ражда Разумния човек. Физическото единство на неговия мозък (атомът на разума) изграден от милиарди различни видове неврони с възможност за асиметрична функционалност и раждане на логично мислене и съзнание. Изводът, е че съзнанието е функция на мислещия разум, което определя, че не съществува разум без съзнание и съзнание без разум.

                От неделимия субстанционален атом на материята, начало за раждане на многообразие от частици и античастици създаващи единния химичен атом начало на множествеността и разнообразието на химичните съединения необходимост за създаване на единния атом на живота – живата клетка, начало многообразни животински видове необходимост за раждане на единния атом на разума – човешкия мозък.

                Системното движение и преобразуване се определя от Тетралектиката. Всичко това го описвам, за да подчертая съставния структурен принцип на нуклоните и антинуклоните от множество частици и античастици водещо до структурния съставен строеж на атома и антиатома. Атомът и антиатомът са в основата на раждане и живота на Вселените и Антивселените, но те са и в основата на тяхната смърт при инволюционното връщане към нов Голям взрив, което се определя от структурата на нуклоните и антинуклоните.




Гласувай:
29



1. born - Интересни са теориите, които ра...
04.02.2016 22:55
Интересни са теориите, които развивате тук. Лично на мен ще ми е необходимо да прочета няколко пъти постинга, за да осмисля прочетеното от лаишките си позиции /имам предвид ученото в института по предметите физика /атомна/,физикохимия и някои химии/.
Специална благодарност за разбираемия език, с който поднасяте популярно такава сложна материя.
цитирай
2. dalida - Сложна материя е това физиката,
05.02.2016 08:44
но така разработена теорията е интересна дори и за лайк, като мен.

Приятен ден Бегетрон!
цитирай
3. django - Защо сте останал с впечатление че ...
05.02.2016 21:17
Защо сте останал с впечатление че вселената се разширява и еволюцията е възможна? Може ли да посочите физически процес който без идеите, волята и действията на интелигенно същество моеж да предизвика увеличаване на информацията (порядъкът) в една физическа система. Може ли компютър да се самопрограмира спонтанно?

Разсъжденията ви са крайно спекулативни. Науката не работи по този начин. Тя има задача да иследва битието и първоначално установеният порядък в него, който физическите зкаони имат задача да поддържат и да ограничават ентропията. Защото животът във вселената зависи от този порядък. Вселената е създадена и съществува заради живота в нея. Без него нейното съществуване е безмислено.
цитирай
4. kvg55 - Поздравления!
06.02.2016 12:04
Много добра и интересна статия. Езикът е разбираем и за неспециалисти.
Постановката, че "... елементарните частици нямат съставен характер ..." е дълбоко погрешна. Елементарните частици са също така неизчерпаеми, както и вселената. Физиците грешат, защото не изучават философията.
Със сигурност ще се върна отново да прочета постинга.
цитирай
5. born - Защо сте останал с впечатление че ...
06.02.2016 14:04
django написа:
Защо сте останал с впечатление че вселената се разширява и еволюцията е възможна? Може ли да посочите физически процес който без идеите, волята и действията на интелигенно същество моеж да предизвика увеличаване на информацията (порядъкът) в една физическа система. Може ли компютър да се самопрограмира спонтанно?


Разсъжденията ви са крайно спекулативни. Науката не работи по този начин. Тя има задача да иследва битието и първоначално установеният порядък в него, който физическите зкаони имат задача да поддържат и да ограничават ентропията. Защото животът във вселената зависи от този порядък. Вселената е създадена и съществува заради живота в нея. Без него нейното съществуване е безмислено.

Моля за дефиниране и обясняване популярно и разбираемо за простосмъртните на понятието "ентропия", което употребявате в коментара. Другата ми молба е свързана с изявлението Ви относно смисъла на създаването и съществуването на вселената - т.е. кой е създателя й според Вашата теория ? Предварително благодаря за разясненията.
цитирай
6. born - Нищо не ми отговаряте, уважаеми ...
06.02.2016 20:47
Нищо не ми отговаряте, уважаеми Джанго и Бранкалеоне. Защо така ? Вероятно считате, че съм твърде тъп, за да ми отговаряте компетентно. И това е възможно, но аз си мисля, че когато някой използва терминология, която не му е понятна /но пък го кефи да си мисли,че другите се шашкат от неговите суперзнания/, изпада в положението на старшината, който три пъти обяснявал нещо си на строените пред него войници и накрая възкликнал : "Тъпаци такива ! Вече три пъти ви обяснявам що е ентропия. Даже и аз го разбрах, а вие - не !". Е, моля за извинение за поставените въпроси.
цитирай
7. hamlet6op - цитат- Съответно "елементарните частици" имат съставен характер.
07.02.2016 11:04
Елементарните частици не са елементарни, а имат своя структура която определя техните свойства. При изследване на елементарните частици се достига до зона на неопределеност във времето и пространството. Това е така, защото всеки физичен обект е обвързан с определена информация, която го характеризира. А времето и пространството са също характеризираща информация.
цитирай
8. born - Зоната на неопределеност на сво...
07.02.2016 23:57
Зоната на неопределеност на свойствата на елементарните частици според мен се дължи не на структурата им, а на ограничеността на възможностите на науката в определения момент на изучаване.
цитирай
9. pvdaskalov - * ! *
09.02.2016 16:39
Преди известно време, трябва да е било някъде през януари тази година, се опитах да си представя Началото преди Големия взрив. С тези опити заспивах. Дори си записах някои разсъждения. Мисля, че първоначално не е имало нищо, т.е. най-малката градивна частица на битието е Нищото. Едва когато разберем как от дълбокият вакуум може да се породи Нещо, ще започнем да разнищваме Пораждането.
Категорично отхвърлям всякаква идея за Божествена намеса, щом тръгваме от Нищото.
Извинявай, Цецо, че не откликвам на твоята статия. Разбирам, като я чета, колко много трябва да знае човек, за да е в крак със съвременната физика. Същевременно разбирам, че няма праг на делимост, т.е. може да се допусне, че най-малката частица клони към нула. А защо не и да е нула?! И ако Вселените са безброй самопораждащи се и пулсираща светове, защо да не допуснем, че след колапса се стига до Нула и веднага след това започва новото разширение. И че всеки път структурата на материята се развива по различен път, т.е. ние в момента опознаваме един от възможните Варианти.
Поздрави и извинявай, че нямам твоите знания, за да се присъединя градивно.
П и е р
цитирай
10. kvg55 - В процеса на изучаване на материята ...
09.02.2016 23:28
В процеса на изучаване на материята се появяват хибридните науки биофизика и биохимия, които следва да установят как след "еволюционното развитие на физическия етап на материята и последвалата химическа еволюция на Вселената" се достигнало до появата на "единната жива клетка".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2898162
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87744
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031