Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2017 00:15 - ВСЕЛЕНИТЕ И АНТИВСЕЛЕНИТЕ В КОСМОСА СА БЕЗКРАЙНИ ПО БРОЙ
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 6985 Коментари: 11 Гласове:
30

Последна промяна: 07.04.2017 00:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ОТКРИХА ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕ НА ДРУГИ ВСЕЛЕНИ

Саществуват ли други вселени? Това е един от въпросите, които от години вълнува Човечеството
image                      AKTUALNO   AKTUALNO.COM

            ВСЕЛЕНИТЕ И АНТИВСЕЛЕНИТЕ В КОСМОСА СА БЕЗКРАЙНИ ПО БРОЙ
ЦВЕТАН ПАВЛОВ ИВАНОВ              

              Най-после физиците се осмелиха да излязат извън крайната Айнщайнова Вселена и навлязоха в заобикалящи я безкраен Космос. Какво могат да намерят в безкрайността? Логичният отговор е много прост, ако физиците бяха задали въпроса, какво има извън нашата Вселена. В безкрайността може да бъдат поместени всякакъв вид безкрайни неща: безкраен брой Вселени и Антивселени, които определя безкрайния брой на галактиките, звездите, планетите, разумните цивилизации и всичко останало може да намери място в безкрайния Космос.
            Логично, е че всяко нещо, което има начало има и край. Вселената е крайна, защото е възникнала от сингулярност различаваща се от нула и точка, която в определен момент от време се е взривила и е започнала да се разширява. Свиването на Вселенската маса под действието на гравитацията до момента на Големия взрив е изкривило пространството и времето по законите на ОТО. Изводът, е че изкривяване на времето и пространството е предизвикано само от наличната Вселенска маса, а не от цялото световно пространство-време и е само една определена част от целия Космос. Това определя нашата Вселена за една от безкрайния брой вселени в Космоса. От това следва извода, че тя е само една точка в безкрайността, в която всяка точка е център, защото тя е винаги на равно разстояние в безкрайни Космос във всички негови посоки.
            Парадоксалната грешка, е че физиците са приели нашата Вселена за единствена, което я прави парадоксална спряма съществуването на безкрайността и внася неопределеност за разбирането и. Следователно Вселената, в която живеем е крайна, ограничена, определена и относителна като е потопена в космическата пространствена безкрайност, за която знаем, че е запълнена с материален Вакуум, заменил Етера след СТО и ОТО на А. Айнщайн. Парадоксът, е че за Вакуума знаем прекалено малко или самите парадокси се появяват поради нашето незнание. Въпреки всичко, физиците са формулирали, че Вакуумът не е нищо, а е най-плътна материя с 10 на 93 степен и той може да ражда виртуални частици при атакуването му със силни електромагнитни и гравитационни полета. Разкрити са и някой други негови физични свойства. Вакуумът запълва цялото безкрайно празно пространства, а в него са потопени безкраен брой крайни Вселени и Антивселени.
             Нищо не знаем за Абсолютното празно пространство, с което се правят много спекулации. Аристотел е повдигнал този въпрос като попитал имали такова място, на което няма нито един от 4 елемента:земя, вода, въздух и огън и е въвел петия елемент Етерът. След него не е решен въпросът с празното пространство, което е едно от най-важните неща в разбиране на света. Демокрит го е издигнал като необходимост за движение на атомите при тяхното съединяване и разединявани, Леонардо да Винчи е възкликнал:"Нищото е най-великото нещо". Следователно повдигнатия въпрос е прекалено сложен и движението в погрешна посока го усложнява още повече.









Гласувай:
30



1. aip55 - Интересното е това,
07.04.2017 06:19
че ние сме обградени от вакум, но все още
съществува органичен/материален свят на земята
обграден от нищото?.
цитирай
2. anin - Здрасти!
07.04.2017 12:15
За всеки един от нас съществува това, което сме осъзнали и познаваме, иначе всичко останало и да го има, то за нас сякаш го няма, защото не го разбираме :)
цитирай
3. inel379 - Поздрав за постинга!
07.04.2017 20:06
Значи в нищото има нещо, защото Космосът е необятен.
В това празно пространство какво ли още има...
Едно е ясно. Не е единствена нашата Вселена.
Знаех си.:)
цитирай
4. dartanjan - В празното пространство няма нищо. ...
07.04.2017 20:54
Не съществува следствие без или по-голямо от неговата причина. То винаги е по-малко от нея.

В празното пространство няма нищо. То е математическо геометрично пространство. В него мога да същестуват само абстрактни геометрични обекти и върху тях могат да се прилагат само математически операции.

Но в геометрично пространство на реалната вселена се намира реалната физическа среда на космическият вакуум, която има физически свойства и ограничения. Тя взаимодейства активно с градивните частици на материята и диктува тяхното поведение и взаимодействия. Нейните физически свойства могат да бъдат препрограмирани локално или глобално по волята на Творецът. Тази среда прави възможно разпространението на електромагнитете вълни, по сходен начин на разпростанението на обикновенните вълни във водна среда. Понеже вълните не са отделен феномен, а са свойство на физическата среда в която се разпространяват.

Идеята за мултивселената не е научна, а философска, защото не съществува научен метод, с който да бъде проверена.

Съществуването на вселената няма смисъл без интелигентните съзнателни същества, които да я населяват. Без тях нейното съществуване е напълно безмсислено. А тяхното съществуване има смисъл единствено когато са вечни, защото само при това условие няма да бъдат изгубени безвъзвратно всички техни стремежи, усилия и постижения и. Затова живот който не е вечен е празна суета, ако не е посветен на изучаване и прилагане на словото на нашият Създател, , чрез което Той ни учи да живеем според принципите на вечният живот с любов към Бога и близният и стремеж към истина и справедливост. Вечният живот има специфични изисквания. Той изисква святост. А качества на нашият свят Създател са точен отговор на изискванията на вечният живот, който създава и поддръжа в мир, радост, смисъл и хармония. Неговото всемогъщестуво, всезнание и всеприсъствие, заедно с Неговият свят непроменим характер и гарантирана справедливост, сигурна гаранция за пребъдването на вечният живот във битието.
цитирай
5. milady - дрън ,дрън, аз пък не искам вечен живот,бааси и досадата..
07.04.2017 22:32
Вечният живот има специфични изисквания. Той изисква святост.“

анкей, не са прави на квантова физичка,
ами ,кажи срещна ли Исуската и..Отца Му..
в коя Вселена бяха?
цитирай
6. raders - Това е сериозен въпрос и всички в...
07.04.2017 22:36
Това е сериозен въпрос и всички версии са само хипотетични. Но все още никой не знае истината.
цитирай
7. eliona - Много от нещата ние не разбираме, и ...
07.04.2017 22:47
Много от нещата ние не разбираме,
и не защото нашите понятия са слаби,
а защото тези неща не принадлежат към кръга на нашите понятия.
цитирай
8. dartanjan - към milady
08.04.2017 08:29
За човек който не е живял вечно в Божието царство, каквото око не е видяло и на ум е е дошло по красота, мир и хармония, твърдението ви звучи самонадеяно. Бог ни уверява че новото Небе и Земя, които ще създаде след като изчисти вселената от грях, ще бъдат бъдат удивително красиви и спокойни места, където изкупените ще могат да развиват пълният потенциал на техните възможности във всички сфери на живота, изкуството и науката, докато царуват с Господа. Ще имат възможност да изучават съкровищата на Бога, който е безкраен по разум, мърдост и възможности, и никога няма да се наситят. Господ никога не лъже, не се променя и можем да бъдем напълно уверени в Неговите верни думи.
От друга страна грехът е много скучно занимание и винаги носи само негативи. Никога не носи удовлетворение, душевен мир и радост в сърцето. Човек поради грешното ни естество може да сбърка без усилие, но да живее в правда по волята на Господа, е изпитание на силата на вярата в нашият Спасител и наставник Исус Христос. Изисква смелост и жертвоготовност по Неговият свят пример.
цитирай
9. milady - колега дартанян, знаете ли..
08.04.2017 08:45
ваша си работа в Кого вярвате..
Свободна Воля имаме всички..
аз съм убедена, че има безброй Вселени..
а, за вашия грях , вие си носете бремето, и страха
нямам нужда от..фиктивен Морал в името на една ..Фикция..
/както мъдро го е казал и Великият Достоевски..
мога сама да се грижа за себе си..така съм решила..
хубави пролетни дни ви желая..
Юлия
цитирай
10. tomich - Парадокси има какви ли не. Едни са ...
11.04.2017 23:26
Парадокси има какви ли не. Едни са измислени и съществуват
само в ума, други наистина съществуват в реалния свят. Самото знание е реален парадокс (" Аз знам, че нищо не знам" - Сократ). Така всяко уж научно доказателство може неочаквано да роди понякога шокиращ парадокс, който да го постави под въпрос . Истинският парадокс е доказателство за дуалната (двойнствената) същност на материалния свят...

Безкрайна или крайна е Вселената? Аз не видях в постинга поне едно доказателство, че Космосът е безкраен. Няма и доказателство, че в него съществуват безброй вселени. Идеята за мултивселената е толкова доказана, колкото и сингулярната теория на Големия взрив. Физиците , колега, вече се ориентират към търсене на нови, по-правдоподобни хипотези и теории за възникването на Вселената...

На абстрактния въпрос "какво може да се намери в безкрайността? "отговорът също е абстрактен - МАТЕРИЯ, но от него никак , ама никак не е правилно да се вади наУчно заключение, че Космосът е пълен с безкраен брой вселени, антивселени, галактики и тъй нататък... То е все едно да твърдиш, че той е пълен с безкраен брой глупаци и с безкраен брой мъдреци... Е, на планетата Земя има и едните и другите, но слава Богу нито едните са безкрайно много, нито другите безкрайно малко...
цитирай
11. katara - хах ха хааа..гениално беше, колегата !! бравос..
12.04.2017 23:55
На абстрактния въпрос "какво може да се намери в безкрайността? "отговорът също е абстрактен - МАТЕРИЯ, но от него никак , ама никак не е правилно да се вади наУчно заключение, че Космосът е пълен с безкраен брой вселени, антивселени, галактики и тъй нататък... То е все едно да твърдиш, че той е пълен с безкраен брой глупаци и с безкраен брой мъдреци... Е, на планетата Земя има и едните и другите, но слава Богу нито едните са безкрайно много, нито другите безкрайно малко...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2898503
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031