Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2017 22:13 - КРИТИЧЕН АНАЛИЗ НА "ТВОРЕЦЪТ НА КВАНТОВОТО БЪДЕЩЕ" ОТ ТИМЕН ТИМЕВ
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 3470 Коментари: 2 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


КРИТИЧЕН АНАЛИЗ НА "ТВОРЕЦЪТ НА КВАНТОВОТО БЪДЕЩЕ" ОТ ТИМЕН ТИМЕВ.

ЦВЕТАН ИВАНОВ

                  ДА ОБЯСНЯВАШ СВЕТА С ИРЕАЛНОТО, ОЗНАЧАВА ЗАБРАНА ЗА НЕГОВОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ, РАЗВИТИЕ И РАЗБИРАНЕ. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, ЧЕ ПРИ ТАКОВА ОБЯСНЕНИЕ НЕИСТИНИТЕ ВАЛЯТ КАТО ДЪЖД, А НЕ ВАЛЯТ БОЖЕСТВЕНИТЕ ИСТИНИ! ЗАТОВА ИМА ХИЛЯДИ ИРЕАЛНИ ОБЯСНЕНИЯ ЗА СЪЩНОСТТА НА СВЕТА И НИТО ЕДНО НЕ СЪДЪРЖА ИСТИНАТА, А САМО СЕ РАЗМНОЖАВА ЛЪЖАТА. ЗАЩОТО ЛЪЖАТА, НЕИСТИНАТА СА ПЪРВИЧНИ И СЕ РАЗМНОЖАВАТ ЧРЕЗ ДЕЛЕНИЕ, А ИСТИНАТА Е ВТОРИЧНА И СЕ РАЗМНОЖАВА ЧРЕЗ ЛОГИЧНОТО МИСЛЕНЕ, КОЕТО ВОДИ ДО НЕЙНОТО ДОКАЗВАНЕ. ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА ДВОЙСТВЕНОТО ЧОВЕШКО МИСЛЕНЕ: ЧУВСТВЕНО-ОБРАЗНО И ЛОГИЧНО, АНАЛИТИЧНО И СИНТЕТИЧНО. СЛЕДОВАТЕЛНО ХОРАТА С ЧУВСТВЕНО-ОБРАЗНО МИСЛЕНЕ ПЪРВО ДЕЙСТВАТ, А ПОСЛЕ МИСЛЯТ, А ХОРАТА С ЛОГИЧНОТО МИСЛЕНЕ ПЪРВО МИСЛЯТ И ВЪРВЯТ ПО ПЪТЯ НА ЛОГИКАТА, А СЛЕД ТОВА ДЕЙСТВАТ. ПЪРВИТЕ НАЙ-ЧЕСТО ГРЕШАТ И СА ЛЕСНА ПЛЯЧКА НА МАНИПУЛАЦИЯТА, А ВТОРИТЕ РЯДКО ГРЕШАТ И ЗАТОВА СА ПЛЯЧКА НА ИСТИНАТА, ЗАЩОТО ИСТИНАТА ЗА ЕДНО НЕЩО Е САМО ЕДНА. ЗАТОВА ИСТИНАТА БЯГА ОТ АЛОГИЗМА КАТО ДЯВАЛ ОТ ТАМЯН, ЗАЩОТО АЛОГИЗМА Я РАЗВОДНЯВА, А НЕИСТИНАТА БЯГА ОТ ЛОГИКАТА КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН, ЗАЩОТО ЛОГИКАТА ПОСТИГА ЕДИНСТВЕНАТА ВЪЗМОЖНА ИСТИНА ЗА ЕДНО НЕЩО.
                Още със започването си Т. Тимев прави груба грешка в основната си професия на психиатър като казва, че душевно болния не може да контролира таланта си като творческа продукция, а талантливия гениален човек се различава от него, че прави контрол на творческата енергия спусната от свисше. Тимев е пропуснал средния човек, което водещата го обяснява правдиво с Ботев. Много отдавна имам един логичен афоризъм, която обяснява разликата между лудия, гения и средния човек: Средния човек счита и двамата за луди, защото не разбира лудия поради хаотичното извращаване на реалността от него, а гения поради прекомерния закономерен ред на реалността. Затова средният човек стои на половин крачка до лудия и на цяла, огромна крачка от гения. Безсмислено е да вали като дъжд, поток от свръхинтелигентна енергия и божествени мисли, а гениалните хора да са много рядко срещано явление. При това положение би трябвало всички да сме гении, което не е така. Не му е вярно и определението за поезията, че е организация на невидимото и квантово състояние на мозъка, а вдъхновението идва от телепатията. Защото всички психични процеси в човешкия мозък са с невидима организация при нормалния човек, с невидима дезорганизация при лудия и и невидима свръхорганизация при гения, което е основната трудност за разкриване на същността на човешкия мозък. Тази същност не зависи от никакви божествени процеси на облъчване със свръх мисли. Тя е продукт на еволюцията, която милиард години е формирала осезание към обективната действителност, за да се появи централна нервна система с необходимите висши животински сетива формирали две функционално симетрични чувствени полукълба при бозайниците. Информацията за заобикалящата среда чрез сетивата при приматите е формирала символи, термини и понятия като думи, което е причината да се появи функционалното разделение на човешкия мозък или неговата функционална асиметрия. При това положение физическата връзка между двете полукълба не се нарушава, а относително се прекъсва функционалната връзка между тях. Разкъсване на функционалната симетрична връзка между двете чувствени животински полукълба, превръща лявото в логично, абстрактно и се появява Разумния човек, който започва да мисли с натрупаните в паметта символи, термини и понятия превърнати в думи. Дясното полукълбо освободено от инстинктивния животински хармоничен контрол, внася дисхармония между него и новото логично, разумно полукълбо. Така появилия се Разумен човек се превръща в най-слабото животно с изгубени инстинкти и с примитивен разум. Шансът му за оцеляване е в неговото еволюционно развитие чрез изучаване на заобикалящата го среда и с натрупването на познание за нея, постига своя атомен, космичен и компютърен 21 век. Затова той се различава от животното, което се приспособява към средата, формирайки инстинкти, а човекът приспособява средата към себе си чрез научното познание за нея.
        Всичко казано до тук е върху откритието на американския физиолог Р. Спери, през 1981 год. разкрил функционалната асиметрия на човешкия мозък и получил нобелова награда. Извел още тогава правилния извод, че хората на изкуството работят с чувствено-образното мислене продукт на дясното полукълбо, а хората на науката и философията с лявото логично и абстрактно полукълбо. Тимев като професионалист психатър трябваше върху тази основа да развива реалните творчески процеси при човека, не да ни поръсва с падащите от небето интелектуални божествени мисловни и енергийни вълни. Трябваше да характеризира и определи различието на творческите процеси при хората на изкуството и хората на науката. Дясното чувствено и свободолюбиво, грешащо полукълбо е виновно за развитието и потопването на човечеството в пот, кръв и сълзи с девиза си: Първо действай и после мисли. Лявото търсещо решението за страданията на грешното човечество с девиза си: Първо мисли и после действай. Пример за това разделение на мисленето е многото самоубийства при хората на изкуството, и много рядко явление при хората на науката.
        Тимев задълбочава погрешността си при издигане на телепатията като вдъхновение на творческите процеси без да се опира на научно доказани истини за участието в такива процеси. Какво да кажем за любовта, която е най-добрия творчески катализатор, за приятелството, за политическата и икономическа борба и мн. др. Ще завършим психологическата критика с:
Човешкият мозък и общественото съзнание лесно се манипулират и затова трябва да се придържаме най-близо до доказаната закономерна истина, което няма да причини погрешни разбирания за съществуването, развитието и управлението на света. Логиката е най късия път до истината, който завършва с доказана закономерна истина, а без нея е невъзможно постигането на доказателство. Защото истината бяга от алогизма като дявол от тамян.

Творецът на квантовото бъдеще
"Знаците" с Ива Сапунджиева (18.05.2016 г.)
YOUTUBE.COM
















Гласувай:
14



1. kvg55 - За трите критични постинга
19.06.2017 16:42
Не съм чел и слушал нищо от критикуваният автор Тимев, но съм абсолютно убеден в обективността на критикуващия, защото съм чел и други негови произведения.
В постинга за опасните(?) опити в ЦЕРН се споменава за отделяне на енергията от материята, което е дълбоко ненаучно. Енергията не може да съществува самостоятелно без материален носител. Доказано е, че светът е вечно движеща се материя. Относно "черните дупки", които все още не са проучени, Тимев, за когото както се разбира по-нататък е по професия психиатър, едва ли знае нещо повече от един любител на астрономията. Смесването на енергия и информация е смешно и недопустимо. Това са основни понятия на различни науки. Самата енергия е материален носител на определена информация.
Цитатът "Времето е фантазиращо, мислещо, мечтаещо, емоционализиращо, то е свързано със световната воля", говори, че на времето се приписват качества на жива, при това чувстваща и мислеща материя. Това е признак за тежко объркване в мирогледа на автора. Интересно би било, какво мисли Тимев за пространството.
"Уви! Геният и безумието се доближават съвсем!" - Дидро. И, "Успехът често е единствената видима разлика между гения и безумието" - Буаст. Толкова по въпроса за гениалните и лудите.
Ако телепатията е вдъхновител на творческите процеси у индивида, то телепатичната връзка може да е само между индивида и бога, защото според религията само бог вдъхновява. Но за бог няма място в науката.
Излиза, че теориите на Тимев не са наука, а нещо друго.
цитирай
2. begetron426 - 1. kvg55 - За трите критични пост...
19.06.2017 17:37
1. kvg55 - За трите критични постинга...

Когато човек, добре разбира реалната материална действителност и я осмисля логично винаги постига истината. Всичко друго е далеч от истината поради незнанието и неразбирането. Благодаря ти за това, че не само си на страната на истината, а тя е материална във всичките и аспекти. Когато повече от хората постигнат това разбиране, тогава човечеството ще е направило огромна и умна крачка напред. Защото понякога откритието е по-лесно постижима, отколкото неговото разбиране, а разбирането е истинско, когато постигната от болшинството, за което се превръща в полезна практика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2899356
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031