Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2017 21:10 - ЛЪЖЕНАУЧНАТА МАНИПУЛАЦИЯ НА ЕДИН МИСТИК. КРИТИКА
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 1908 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 18.06.2017 21:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Тимен Тимев - Опасни ли са експериментите в ЦЕРН ЧАСТ 1 https://www.youtube.com/watch?v=id-8nIkAvsw&feature=youtu.be ЧАСТ 2

ЛЪЖЕНАУЧНА МАНИПУЛАЦИЯ НА ЕДИН МИСТИК. КРИТИКА

ЦВЕТАН ИВАНОВ

                Има много груби несъстоятелности в казаното от Т. Тимев, които са негово невярно виждане като фантастично свободно съчинение, съдържащогруби грешки при боравене с достигнатото от науката познание. Например той постоянно отделя енергията от материята, което Айнщайн е доказа с най-простата и нагледна формула, за еквивалентност между масата и енергията, което води до много просто и вярно логично разбиране, че масата и енергията са две противоположни същности на материята. 
След това плаши, че увеличаване на енергията В ЦЕРН ще доведе до черна дупка, но по формулата на Айнщайн и най слабия математик ще изчисли, че да се стигне да енергията на най-малката черна дупка с няколко пъти по-голяма от маса на Слънцето, е необходимо цялата енергия на, най-малко, три наши слънца. Ускорителите на елементарни частици, никога няма да постигнат и една милиардна част от тази енергия, защото трябва да вкарат в ускорителите две слънца и със светлинна скорост едно срещу друго за ги сблъскат, или да получат компресирана плътност с такава енергия, но с размерите на елементарна частица. Такъв експеримент е невъзможен поради необходимост на огромно пространство, където да се разположат двете звезди или огромна уплътнена енергия, а за да им се придаде и най-слабото движение, което ще изисква допълнително голям енергиен импулс. Такъв парадоксален опит, особено при съвременните ускорирители е невъзможен, а може да бъде само един мисловен фарс. 
По-нататък Тимев събира и разделя произволно енергия и информация, като в много моменти енергията остава без информация. Самият той правилно отбелязва, че всичко притежава информация, а това означава, че информацията и материята са неразделни. Няма информация без материя, както няма материя безм информация. 
           Друга груба грешка е увеличаване на енергията и достигане до енергията на Големия взрив и малко над нея, което и фантастиката се притиснява да получи в ускорителите, за да се раздели информацията от енергията и се постигне пастта, която ще погълне Вселената. Получава се налудничавата идея, Вселената поглъща себе си. Невъзможността да се получи такава огромна енергия в ускорителите води до пошлост и заблуда с изказването на такива неподплатени идеи Защото това е енергията на милиарди, милиарди черни дупки, но мистиците с божествената магическа пръчка могат всичко. 
         Има още много грубо неверни неща, които един човек с претенция на учен няма право да изказва, за да плаши и извращава съзнанието на милиони, а после да говори за необходимост от съзнание, защото то се подава най-лесно на манипулация, поради невежеството ни. Затова истинския учен няма право да изкривява научното познание, нито идейно, нито обективно, защото се превръща в най-големия манипулатор заблуждаващ милиони човешки същества, за да прокара собственото си необосновано мнение.




Гласувай:
7



1. zarenkow - Може и да не е прав Т. Тимев, но може и ...
09.07.2017 13:34
Може и да не е прав Т. Тимев, но може и физиците да изпаднат в ролята на удавилият се статистик в 5 см. средно статистически дълбок басейн. Изобщо знанието винаги се надгражда , отрича, или и двете, защото отразява лошо или добре движението на материята. Та в този смисъл винаги трябва да оставяме пространство и за незнанието, за да може да го запълваме. Между другото количествената връзка между материя и енергия не е и качествена. От двете страни на равенството стои само количествената част. Не ми е известно да има общо определение за информация извън формалните определения. Е, аз си имам свое , разбира се. :)))
Поздрави за постоянството. :)
цитирай
2. karpis - ЦЕРН само гълта хорските пари!
09.07.2017 14:22
ЦЕРН не прави нищо в областта на истинската наука,само гълтат парите на данъкоплатците на държавите,които ги спонсорират за разни иначе уж свръхважни изследвания на материята,но всъщност нищо не правят,освен да се рекламират из медиите и да развеждат туристи из площите,дадени им за научна дейност!
цитирай
3. zaw12929 - Дайте текста на речта, която критикувате...
27.09.2017 15:31
Тимен Тимев е прав, той не само е учен, а е бил номиниран за Нобелова награда, а вие имате ли такива идеи и постижения...
Жалко, но атеизмът здраво е окупирал много глави и им пречи да видят новите постижения на науката... а за това трябва и да се четат книги
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2898155
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87744
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031