Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2017 22:40 - ХИПОТЕЗА ЗА СЪЩНОСТТА НА НЕУТРИНОТО
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 2306 Коментари: 3 Гласове:
15

Последна промяна: 04.09.2017 22:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ХИПОТЕЗА ЗА СЪЩНОСТТА НА НЕУТРИНОТО

ЦВЕТАН ПАВЛОВ ИВАНОВ

Неутриното е много странна частица, защото малко знаем за него. Защо нито една.от физичните теории на елементарните частици не може да каже нещо за неговата същност. Изглежда нещо не им достига, но всички са с претенции за истина, а истината за неутриното е по-тъмна от тъмната материя и вече 90 години е неясна.
Неутриното взема участие в ядрения синтез на звездите, но и в разпада на атомното ядро където е открито за първи път. Изводът е ясна, че то взема участие както в мега процесите, така и в микропроцесите. Взаимодействията при мега процесите се извършват в ядрото на атома на повърхността на нуклоните, където започва микросвета. А взаимодействията в микросвета са продължение в структурата на нуклоните, където е истинския микросвят на по-малката пространствена длжина. При В-разпад в края на двайсете години на миналия век е предположена загадъчна частица, която е виновник за нарушение на закона за съхранение на енергията. През 1956 г., е открита тази частица, електроното неутрино, а 6 г. по-късно мюонното неутрино и след него и тауонното. Истината, е че неутриното е частица вземаща участие в ядрените процеси, а извън ядрото, в макросвета, може да премине през оловна стена с размер няколко светлинни години. Следователно в ядрото на атома и структурата на нуклоните, електронното неутрино е силно взаимодействаща енергийна вълна. На границата между микро и макросвета се проявява като слабо ядрено взаимодействие или затихващо вълново свойство, а извън тази граница се проявява като почти не взаимодействаща с нищо частица. Така неутриното удовлетворява разкритата двойственост, вълна и частица на Луи дьо Бройл в различен аспект, но за вълнавото свойство на неутриното физиците не казват нищо. Защо тази двойственост е валидна за цялата материя, а вълновото свойство на неутриното го няма. Възможно ли е то да съществува само като частица и да не взаимодейства с нищо. Абсурдно е, ако разбере Луи дьо Бройл ще ни се расърди.
.. Всичко това е затруднило изследванито на ниутриното и заблудило физиците да причислят слабото ядрено взаимодействие като основна сила. А то, неутриното е носител на ядрените сили, които продължават в структурата на нуклоните и антинуклоните, истинския микросвят. В тези структури влизат всички видове неутрина и антинеутрина, защото е необходима по-голяма маса на частиците осъществяващи енергийните връзки, която се превръща в дефект на масата. Затова са необходими по-тежки неутрина: мюонното и тауоното, които придружават винаги реакциите с електроно подобните частици, мюон и тауон, подобно на електроното неутрино и електрона. Това обяснява, изискването за съществуването на 3 вида неутрина и 3 вида антинеутрина и същата системност от елекроноподобни частици и античастици. Затова за кварките няма място в тази системност. Защото те са изкуствено систематизирани с лептоните и по-много други противоречащи причини на здравия разум, не могат да имат място в тези системи и структури. Загадката е още по-невероятна, защото е свързана със загадката на гравитацията и структурата на всички частици и античастици. Физиците трябва само да не робуват на неверните хипотези и теории, за да постигат и обясняват истината за неутриното. Защото с неговото изясняване се ражда новата физика, която ще обедини всички сили в Природата и квантовата механика с космологията. Това е пътя към Протоматерията. Всички други теории: кварки, Х-бозони, струни, супергравитация, суперсиметрия, холографски вселени, квантови вселени, тъмна материя и енергия, чиста информация и мн. др. , са за бунището на физиката, където мистиката и религията ще ровят, за да търсят истината.

image Тайните на неутрино - една от най-странните частици в познатата ни вселена | Мегавселена Частиците неутрино вероятно са най-енигматичните в цялата вселена. MEGAVSELENA.BG    



Гласувай:
15



1. kvg55 - Поздравления за постинга!
04.09.2017 23:01
Конкретен пример, колко още има да изучаваме структурата на материята, без да стигнем до края. Физиците май са в ступор, относно изследването на ядрото, в ЦЕРН също - говорят за "божествена частица", която все така не им се явява. Мисля, че на физиците им липсват философски познания.
цитирай
2. jelezov - „Това е пътя към Протоматерията. ...
12.09.2017 13:59
„Това е пътя към Протоматерията. Всички други теории: кварки, Х-бозони, струни, супергравитация, суперсиметрия, холографски вселени, квантови вселени, тъмна материя и енергия, чиста информация и мн. др. , са за бунището на физиката, където мистиката и религията ще ровят, за да търсят истината.”
ПРОТОМАТЕРИЯ. Не зная дали това понятие вече е сред общоприетите в науката или вие имате приоритет във въвеждането му. То е благодатно, защото чрез него може да се преодолее догмата, възникнала от превратното разбиране на Лениновата дефиниция на материята, догмата, че „материя” е възможното най-общото понятие. За съдържанието, което влагате в това понятие, аз използвам философската категория „СУБСТАНЦИЯ”, която Барух Спиноза поставя в основата на своята философия. Според него субстанцията притежава безброй атрибути, всеки от които – безброй модуси. Според мен неутриното е или атрибут, или модус на атрибут, все още непознат на физиката, химията, биологията и обществознанието. Опитите да се вмести в редиците на атрибутите, които притежават протяжност във времето и пространството, или сред техните модуси, ще бъдат неуспешни. Мнозинството от философите и учените, които са постигнали нещо в науката, са се вдъхновявали от философията на Спиноза. Това важи и за Карл Маркс.
цитирай
3. fenor - Здравей!
27.09.2017 11:10
Дали пък интуитивното усещане за една универсалната роля, която изпълнява неутриното в космическите процеси не е първоисточник на понятието етер в древните писания на "космогоните"?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2898083
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87744
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031