Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2019 21:41 - ПОКОЙ И ДВИЖЕНИЕ, БЕЗ КОЕТО СВЕТА Е НЕВЪЗМОЖЕН
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 4958 Коментари: 5 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ПОКОЙ И ДВИЖЕНИЕ, БЕЗ КОЕТО СВЕТА Е НЕВЪЗМОЖЕН

ЦВЕТАН ПАВЛОВ ИВАНОВ

В статята "Покоят движи Вселената", Тимен Тимев обяснява алогично, едностранчиво и същевременно оксаморонично, парадоксално - Вселената, без логичната взаимовръзка между противоположностите, която изяснява тяхното взаимопревръщане. Такова обяснение се превръща в неистина и отклонява научните логични истини в мистична и божествена посока.
В действителност светът е оксимороничен и парадоксален, защото противоположностите са Тетралектични, а не диалектични, което означава 4 противоположни същности, а не 2. Тава гласи Всеобщия закон - Тетралектика на природата, света, материята, Космоса и Вселената. Кратката формулировка на Тетралектиката е: Всичко е противоположности, които се раздвояват, за да се удвоят. 
Фактически оксаморичността и парадоксолността на света се предполага от неговата Тетралектичност, която разкрива, доказва и обяснява тази осимороничност и парадоксалност като логична взаимовръзка и взаимопревръщането на 4 противоположни същности, за да съществува, да се развива и да бъде познаваем света. Затова алогичната оксамороничност поднесена от Т. Тимев в "Покоят движи Вселената", не съдържа истината за покоя и движението. 
Асолютното нищо е абсолютен покой, без потенциал. Това фактически е нематериалното, но без потенциал. Абсолютното нещо е материята, а в нея всеки покой има потенциал за физическо и еволюционно движение и развитие. Нематериалното нищо и материалното нещо са несътворими и неунищожими и неразумни. Само че нематериалната празнина е безкачествена и има само едно безпотенциално качество, безкрайното нищото във вечен покой, което не може да съдържа и ражда друго освен нищо, празнина, която е запълнена с потенциала на материята. Абсолютното нематериално нищо е без потенциал, защото е мястото за съществуването и развитието на потенциала на материята в празнината без потенциал, където няма какво да й прече на съществуването и развитието. Така че безпотенциалното, нематериално абсолютно нищо е неразумно, немислещо, както е неразумен и немислещ първичния потенциал на материята.
Следователно, безпотенциалното нищо и потенциално нещо са неразумната необходимост за съществуването и развитието на света без свръхестествени и божествени сили, но потенциала на материята развиващ се от по-простото към по-сложното, на определен етап от своето еволюционно развитие ражда разума, или на това място неречено Слъчева система, това е Разумния човек.
Груба грешка е казаното от Т. Тимев, че Вакуума е празнина, защото Вакуума е потенциална занулена материя, най-великото Космическо равновесие, стоящо най-близо до неразумната, първична Материална субстанция. Защото науката е изчислила неговия енергиен потенциал 10 на 93 степен гр./см., но е установила, че е разрушим при много силни гравитационни и електромагнитни полета, ражда виртуални частици и античастици. Въпреки това Вакуума е вечен и неунищожим, защото равновесната му структура запълва безкрайното Космическо пространств, и е неизчерпаем океан на неразумната материя. 
Като заключение може да определя, че Абсолютната празнина, Абсолютното нищо е немислимо, понеже не съдържа, какъвто и да е потенциал за това, а мислещия разум създаден от потенциала на неразумната материя не е всемогъщ, защото е несъвършенен, но с потенциал за развитие.

Д-р Тимен Тимев: Покоят движи Вселената - Portal12.bg 




Гласувай:
20



1. kvg55 - begetron426,
16.02.2019 09:24
Интересно как покоят ще движи вселената, като движението е абсолютно, а покоят е относителен - частен случай на движението. Само ограниченият ум не може да види всеобщността на движението. Вселената се самодвижи. От тридесет години се навъдиха псевдоучени, които клонят към езотериката и мистиката, а не към науката. С тях трябва да се води идейна борба, защото те замъгляват общественото съзнание.
цитирай
2. krumbelosvet - Съм удивен,
16.02.2019 17:51
че има цели 11 души, които са разбрали поста. Аз не съм. Вероятно възприемам ПРОФЕСИОНАЛНИ термини от НЕПОЗНАТА за мене наука, като думи от ежедневието. Коя е науката? Май не е физика. Метафизика?
цитирай
3. zarenkow - Лично аз противоположности също не ...
18.02.2019 22:04
Лично аз противоположности също не виждам. Това са субективни оценки, като се има предвид , че покой изобщо не съществува. Противоположности на какво тогава, когато е само движение ? Кое му е противоположното ? Друго движение ? Особено пък абсурда , че покоят движи Света. Как го движи, ако е в покой ? Ако вземем предвид и времето, като четвърто измерение пък, няма движение изобщо, има само различни точки от четиримерното п-ство. Тогава как този покой е движение. Движението е характеристика на Света, немислим е без тази си същност. Тат Света е немислим дори без една своя молекула. Къде ще се дене та да е без нея ? Нещо не е съвсем ясно в изказването. Звучин абсърдно и "Вселената, без логичната взаимовръзка..", защото поне за сега е известно, че Света е единен и неделим, а логиката е релация между множества. Какви множества и логика тогава в единственото. Логиката е валидна само в представите ни, в изкуствено създадените от представите дигитални подобия - Светове. Защо дигитални ? Ами защото наричаме обекти, обособени субективно области от пространството, от един неделим вълнов Свят. Това е единственият ни начин да опознаваме средата, но е дълбоко порочен, защото тези модели нямат нищо общо с хипотезата за вълновиата същност на действителността. Както и да е, става дума очевидно за гледни точки, а не за мироглед, а гледните точки са мироглед с радиус нула.
цитирай
4. krapetz - Борбата и единството на противоположностите е в основата на диалектиката
01.03.2019 13:21
Светът е движеща се материя, движението и покоят са относителни, което означава че зависят от отправната система и гледната точка на възприятието. Но промяната е абсолютна, те е фундаментът на относителното движение и покой, чрез промяната се осъществява и движението и покоят, докато няма неизменност няма и изменчивост и обратното е валидно. Двете поотделно не могат да се разглеждат.
цитирай
5. karpis - Дори и в покой има движение.
07.03.2019 18:53
Все пак съставните частици на Вселената винаги са в непрекъснато движение!Така остават в състояние на стабилност,предпоставка за съществуването им!Материята никога не се разрушава,просто се видоизменя!Но процесите могат да бъдат толкова бавни или невидими за нас и заради това лесно отхвърляме движението в покой и обратното,покой в движението.При него просто има забавяне на движението или процеса,но не и пълен покой!Просто защото абсолютен покой и абсолютно движение не могат да съществуват във Вселената!Аз явно съм 18-тия разбрал идеята на поста!
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2906006
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87749
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930