Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2017 07:51 - Коментари - Какво направиха демократите?
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 6041 Коментари: 26 Гласове:
32


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10.11.2017г.
     Какво направиха демократите за двадесет и шест-седем години? Нищо не направиха!
Нищо не направиха, предвид това, което се очакваше от тях да направят.
В началото на прехода Жельо Желев изникна като печурка на една трибуна и постави  основната задача : "Всички комунистически структури трябва да бъдат разградени!".
Какво направиха неговите последователи? Разградиха некомунистическите структури, а комунистическите структури оставиха непокътнати. Излиза, че всички демократи, последователи на Желев, са били агенти на комунистическата Държавна сигурност. Защо?
Защото не изпълниха и даже саботираха жельовата политическа заръка.
Защото разградиха некомунистическите структури – кравефермите, свинефермите, овцефермите, машинния парк, елитните стада животни, елитните сортове плодове и зеленчуци, опитните селскостопански институти, необятните блокове земя и каквото ви дойде наум за работещо селско стопанство; комбинатите, заводите, фабриките, промишлените цехове по селата, държавната железница, автомобилните транспортни предприятия, мините, затвориха годни за работа реактори в АЕЦ "Козлодуй".
Защото оставиха непокътнати комунистическите структури – тоталитарните комунистически сгради в сталински стил, където се помещаваха Държавният съвет на Народна република България, Партийният дом, Министерският съвет и комунистическият мол ЦУМ си стоят и даже се ползват от демократите; същото е и със сградите на бившите окръжни комитети на БКП, извисяващи се в центъра но всеки окръжен град; Българската социалистическа партия е даже парламентарно представена; на всичко отгоре комунистическата партия взе, че се разрои на няколко комунистически партии и съюзи; съществуват комсомолски организации с имената на Че Гевара и други комунистически терористи; ами зловещата Държавна сигурност, която пречи на евроатлантическото развитие на страната ни и още плаши правоверните демократи, прикрила се е зад строителни и други дружества и смуча кръвнишки европейските и бюджетните пари; разпространява корупция и престъпност.
Защото разбиха демократическото движение – стопиха електората на демократическите партии, съюзи и движения, оставиха ги извън парламентарната дейност, а други изличиха съвсем от политическия мир.
Ето това е политико-икономическата картина на съвременна България. Ако мислите, че не е такава картината, то има капацитети и експерти, които се изявяват от парламентарната трибуна и телевизионния екран, слушайте и четете тях. Те имат и книги по въпросите на прехода с обяснение за всички причини на събитията.


image

image

image



Гласувай:
33



1. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
10.11.2017 10:28
Всичко това недвусмислено доказва, че от членовете на ком-партията, от нейните ченгета, офицери, слушалки, московски възпитаници и слуги демократи не стават, защото им липсват духовността, възпитанието и ценностната система, която създава СЪЩИНСКИТЕ ДЕМОКРАТИ. От цървула трандафор не става, както и от комуниста демократ не става. Животът го доказа по безспорен начин за тези 28 години преход от никъде за никъде. :)
цитирай
2. kvg55 - До 1. batogo
10.11.2017 11:44
Сред демократите имаше и не членове на компартията.
цитирай
3. jelezov - Два пъти прочетох внимателно поста ...
10.11.2017 11:45
Два пъти прочетох внимателно поста и пак не можах да схвана смисъла му. Г-н Говедаров се опитва да използва някакъв метафоричен стил, поради което не се разбира дали изказва собствени мисли или пародира чужди. Ето пример:

„Защото оставиха непокътнати комунистическите структури – тоталитарните комунистически сгради в сталински стил, където се помещаваха Държавният съвет на Народна република България, Партийният дом, Министерският съвет и комунистическият мол ЦУМ си стоят и даже се ползват от демократите; същото е и със сградите на бившите окръжни комитети на БКП, извисяващи се в центъра на всеки окръжен град;”
Освен казаното за стила на автора, тук е допусната и фрапантна грешка: изброените сгради не са нито структури, нито комунистически. Структури са институциите – държавни, обществени и частни, обслужващи и закрепващи определени социални отношения, и преди всичко формите на собственост върху условията на общественото производство.

Още по типичен е и следващият цитат:

„… на всичко отгоре комунистическата партия взе, че се разрои на няколко комунистически партии и съюзи; съществуват комсомолски организации с имената на Че Гевара и други комунистически терористи; ами зловещата Държавна сигурност, която пречи на евроатлантическото развитие на страната ни и още плаши правоверните демократи, прикрила се е зад строителни и други дружества и смучат кръвнишки европейските и бюджетните пари; разпространява корупция и престъпност.”
Към 10.11. 89 г. БКП беше вече само номинално комунистическа. Още по-малко комунистически бяха и са, и „разроилите се” структури, а ДС продължава да бъде „зловеща” само в очите на страхливците, които виждат зловещ звяр дори и в образа на овцата.
Коментарът на batogo, като че ли потвърждава смисъла на моя коментар.
цитирай
4. kvg55 - До 3. jelezov
10.11.2017 12:26
Диктатурата на пролетариата е много по-демократична от буржоазната демокрация.
цитирай
5. troina - Коментарът на batogo, като че ли потвърждава смисъла на моя коментар /че,поста не прави смисъл, да, поздравиЖелезов!
10.11.2017 15:19

Мултикултурализъм е сега, блейте овчици. Грей и ти, слънце Б.Б.[Преди петилетка провъзгласих банкянската Брижит Бардо, милиционерката от БКП, таварашутката Б.Б., за Le Pompier Soleil – пожарникарката слънце.]

diagnosa/

аз мисля, че тук пишат няколкочовека,
които обитават една и съща стая...
и дори не пишат,
а,копиНасеСират..количество Спам в сайта..
туй то, бай ого..
извинявай, че те забелязах..
Юлия П.Марева-Тодорова
/тук
цитирай
6. kvg55 - До 5. troina
10.11.2017 17:58
Излиза че с идването на демокрацията ни е огряло още едно слънце.
цитирай
7. merlin68 - То няма демократи, и следователно - ...
10.11.2017 19:58
То няма демократи, и следователно - нищо не направиха. Но крадци дал Бог.
цитирай
8. kvg55 - До 7. merlin68
10.11.2017 20:08
Ха-ха-ха! Няма демократи, ама иначе говорим за демокрация.
цитирай
9. mt46 - ?
10.11.2017 20:12
Не е вярно, че "демократите" нищо не са направили? Малко ли неща заграбиха?...
цитирай
10. kvg55 - До 9. mt46
10.11.2017 20:19
Ама си поставил демократите в кавички.
цитирай
11. zaw12929 - Чудя се дали това, което направиха ...
14.11.2017 11:47
Чудя се дали това, което направиха се нарича "Зло за държавата и населението, което сега изнемогва"
Актуално, болезнено!
цитирай
12. kvg55 - До 11. zaw12929
14.11.2017 11:52
Точно така се нарича.
цитирай
13. ikra - Привет, друже!
16.11.2017 11:31
Реално погледнато голяма приватизация направиха...
Интересна тема за размисъл!
Бъди жив и здрав!
цитирай
14. kvg55 - До 13. ikra
16.11.2017 17:46
ikra написа:
Реално погледнато голяма приватизация направиха...
Интересна тема за размисъл!
Бъди жив и здрав!

Сега ще я ревизират.
цитирай
15. zaw12929 - ЧНГ! ВЕСЕЛА! Успехи! Здраве!
03.01.2018 06:34
ЧНГ! ВЕСЕЛА! Успехи! Здраве!
цитирай
16. kvg55 - До 15. zaw12929
03.01.2018 09:35
Подобно и на теб!
цитирай
17. litatru - Всички партии
09.01.2018 22:28
се имат за "най- демократичните" и с "най- добрите платформи"...
Какво направиха до сега? Направиха народа беден. Всичко останало е полунаправено, некачествено направено или ненаправено!
Поздрави - Литатру!
цитирай
18. kvg55 - До 17. litatru
09.01.2018 22:36
Точна си. Не знам краденето дали може да се причисли към правенето, все пак е някаква дейност.
цитирай
19. get - Точна си. Не знам краденето дали ...
15.01.2018 23:28
kvg55 написа:
Точна си. Не знам краденето дали може да се причисли към правенето, все пак е някаква дейност.


- Безкритично(потвърждаваш) - Защото определено не си ясно с историко-лексикалното значение на думите - от които произлиза ПОНЯТИЕТО - ДЕМОКРАЦИЯ?

- Ще обясня САМО ПЪРВАТА ЧАСТ от думата ДЕМО-КРАТОС?
- Демо ... идва от по-старата форма//дума: DHMOI(в бг. изписване "Димои" ?) - за тази дума латинците дават пояснението "pagi" - с две значения: дим + огнище.
В социално-стопански аспект това отговаря на СЪВМЕСТНО ЖИВЕЕЩИ и БЛИЗКО РОДСТВЕНИ ХОРА? Същото е близко като форма и съдържание на латинското ПАТРИМОНИУМ - идващо от баща-патриарх. Казано на кратко ДИМИ=ДИМ(бг.) е идвало да каже ЕДНО ДОМАКИНСТВО ОТ ПАТРИАРХАЛЕН ТИП. Като пример: Възрастна родителска двойка дядо-баба с които в едно и също жилище(домакинство) живеят техните деца съответно със съпруги и зетьове!
- Дими(те) СЕ ВЪВЕЖДАТ, КАТО АДМИНИСТРАТИВНО-ТЕРИТОРИАЛНО ДЕЛЕНИЕ в античната ГРАД-ДЪРЖАВА: АТИНА - С ОГЛЕД настъпли социални промени и данъчно облагане ... и политическото представителство на тези най-малки административно-правни(семейни) единици?
- До тогава полисите(градовете-държави) са били на практика с "тиранично"(меритократично) управление - тоест чрез излъчване представител на КЛАНА-РОД ТИРАН - като политическа представителна-фигура!

- От писалите по въпроса МОДЕРНИ историци, културулози и политолози СЕ ПРИЕМА - че ДИМАТА идва на дневен ред ДА СМЕНИ ТиуРАНА-ТИРАНА ... като по-"демократична" форма на управление - но дали това е така?
- Какво казват Платон и Аристотел - съответно за "демокрацията" и "мерито-крацията"? Не знаете ли ... ами питайте ...?
- Питайте камараде Фридрих Енгелс - който в книгата си "Произход на частната собственост, семейството и държавата." - държи на упоменатото ГОРЕ становище за "дими(те)" - като зА по-демократична и по-напредничава политико-стопанска форма на самоуправление ... веселото е - ЧЕ това става , КОГАТО НЕГОВИ РОДНИНИ (предци от Леванта и Египет) В ДРЕВНОСТТА - налазват(под вида на емигранти) антична Атина ... с което довежда/се налага това ново и "по-справедливо" общество :))!
- Именно тогава е убит и "последния тиран" :((( ... но спирам за демокрация и марксизъм и ще попитам?

- А не е ли странно, че АНТИЧНАТА ДУМА за ДИМ на "гръцки" е звучала досущ, като на български? Защо ли е така?

П.П.
- А за другариата(? - лично становище - защото доста познавам лично), КАКТО СЕ ОКАЗА НЕКАДЪРЕН В СТОПАНСКАТА УПРАВЛЕНИЕ, С КОЕТО И ЗАГРОБИ СОЦИАЛИЗМА ... СЕ ОКАЗА НЕКАДЪРЕН И В КРАДЕНЕТО(наречено притавизация). Имам в предвид българския другариат - Защото?
- В другите бивши "соц-държави" процеса на приватизация крадене протече има-няма в срок най-много десет години ... нашите и до момента не са приключили с този процес ... или както дългия шоу-мен, пееше в песента си ... другариата е? ... "За крадец не ставаш сине - щот си будала-а-а :)))

- Айде наздраве за ... "приватизаторите" - да им е честито - https://www7/play:641fe0fdbe ... а останалите - не губете надежда и "чакайте следващия тираж" :(((

... не мислете, че съм циник - защото гледайки ТОВА СЛЕДСТВИЕ НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА ... срам не срам - се просълзявам!
https://www7/play:6effef2d7d
цитирай
20. kvg55 - До 19. get
16.01.2018 15:20
Благодаря за лекцията за произхода на думата демокрация. Но тази дума исторически е имала променливо съдържание. Днес се отъждествява и с корупцията.
цитирай
21. get - @ 20. kvg55 - То и думата латинска за поквара - "co+rrumpo" >> производна: "корупция" е с :))) корумпирано ... ?
17.01.2018 16:35
kvg55 написа:
Благодаря за лекцията за произхода на думата демокрация. Но тази дума исторически е имала променливо съдържание. Днес се отъждествява и с корупцията.


... съдържание//смисъл, от нашите български следовници на руско-славянските езикови корифеи? А това - ЧЕ не си го измислям Е поради следното!

А. Първоначалната коренова в PIEезик е звучала: *Hrewp_, даваща в(?):
- санскрит: *lumpaty;
- в италийско и следващ латински: *rumpo - отговарящи на български: чупя, лу(ю)пя, рупя(като м-ст "Рупи")
Б. съвременен английски: rupture - скъсвам, раз/от/делям ... връщайки се назад във исторически план намираме думата от същата Прото-индо-евро коренова, звучала КВАР + ПО(представка) -отговарящо на: загуба, щета, развала, повредя ... в СТАРО-БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, което нашите ВЕРНИ СЛЕДОВНИЦИ НА съветско-руските лингвисти "църковно-слависти" ... отнасят към ТЮРКСКИТЕ/прабългаризми - КОЕТО Е НЕВЯРНО! - ЗАЩОТО?
- Същата се среща(с изключение на руския) в сърбо-хърватски, словенски, чешки и т.н. "СЛАВЯНСКИ" езици - от което идва резонния въпрос:
И те ли са я ЗАЕЛИ от тюрките-прабългари в СЕДМИ ВЕК?
- А кой ни е изградил(себепредставаТА) Ко+Румпирал мисленето(ни), чрез внушения ... че етносъставния елемнт "прабългари=е=тюрки" ... това не са ли, "благодетелите ни", които още във времена на Екатерина Велика(18-ти) век започват да тиражират тази "теория" ... Така че, КОРРУПЦИО може да има не само с власт + пари ... а и като МИСЛЕНЕ а от там и представи//неверни?

- А един народ КОЙТО НЕ ИСКА ДА ЗНАЕ ИСТОРИЯТА СИ - в един момент ще учи ЧУЖДА ТАКАВА, написана му от чужденци-"благодетели-корупционери"!?

- Замислете се - Моля!- над това?
цитирай
22. kvg55 - До 21. get
17.01.2018 23:05
Днес понятието корупция се свързва предимно с отношенията в обществото и изпълнението на обществените задължения. Това, което пишете за мисленето е интересно. Не става въпрос само за порочно мислене, а за развалено, грешно мислене. Когато това "грешно" мислене е подплатено с пари, то корупцията е безспорна. Имаме такива примери - за баташкото клане, за османското присъствие, за тероризма на Левски и Ботев.
цитирай
23. get - - Драги Говедаров, нещата опират до НАУЧНА МЕТОДОЛОГИЯ ... твърде дълга и тегава тема - ще се опитам да я предам ... ?
18.01.2018 13:11
kvg55 написа:
Днес понятието корупция се свързва предимно с отношенията в обществото и изпълнението на обществените задължения. Това, което пишете за мисленето е интересно. Не става въпрос само за порочно мислене, а за развалено, грешно мислене. Когато това "грешно" мислене е подплатено с пари, то корупцията е безспорна. Имаме такива примери - за баташкото клане, за османското присъствие, за тероризма на Левски и Ботев.

... в популяран и НЕ-ПО-КВАР-ЕН=не-развален вид:))) - точно това е СИНОНИМНОТО БЪЛГАРСКО ПОНЯТИЕ на латинското(уж) КОРУПЦИЯ!
- През средновековието имаме схоластика - тоест ЗНАНИЕ ПРИЕТО(аксиоматично) ЗА ВЯРНО!
- Следва - ренесанса, тоест Възржадането ... при което: От Бог - Човек се явява ЦЕНТЪРа на света// и от в опита ни за негова интерпретация-обяснение.
- Идват Реформация и Контрареформация с нейните мислители!
- Следва века на Просвещението(голям дял в който имат английските и френските философи Моралисти).
- Най-вече при френските(без да изключвам англо-немските) просветители-моралисти са тези КОИТО РАЗРАБОТВАТ ОСНОВНИТЕ ПРИНЦИПИ - по които тръгва ВЕЧЕ МОДЕРНАТА НАУКА с нейната МЕТОДОЛОГИЯ!?
- Първоначално се е залагало на рациото//разум - съответно със специфичните за него логическо-оценъчни операции ... най-вече тези от вида -
индукция и дедукция - но все още науката остава предимно ТЕОРИТИЧНА! Идват Рене Декарт, Д. Дидро и Б. Паскал - които вкарват революционноста на ОПИТА(!)- експеримент за потвърждение ПРАВИЛНОСТТА на РАЦИОНАЛИСТИЧНИТЕ//теоритични методи-Изводи: за Истинно - Неистинно?
- Така че в момента УЧЕНИТЕ СЕ ДЕЛЯТ ОСНОВНО на "теоритици" и "експериментатори".

- Няма да се спирам на - историческите примери за Личности и Събития(от нашата история) ... а ще дам един много по-животрептящ пример, с ТЕОРИЯТА на НАУЧНИЯ-СОЦИАЛИЗЪМ ... и ОПИТА-ИЗВОД за правилността на теорията?
- Какво ни казва ЗА ЕКСПЕРИМЕНТА - Наречен "установяване на социалистически обществен строй"(както го описват//предлагат теоритиците на "социализма") - бившия ни Първи Партиен и Държавен глава - за РЕЗУЛТАТИТЕ от този обществено-политически ЕКСПЕРИМЕНТ?

- Ето убеди(те) се ЧУЙ ГО сам( извода за) ЕКСПЕРИМЕНТА - СОЦИАЛИЗЪМ?
https://www/watch?v=zIHVSCcXolw -
Какво ни казва Тодор Живков в речта си: СОЦИАЛИЗМА Е ... недоносче(!) ... Защо?

- Су важение! - казвам го искрено ... защото дискутирам с Вас - не за да си чеша самочувствието на "всезнайко" - Не!
А в опит да ИЗДИРЯ ИСТИНАТА - която засяга НЕ САМО МЕН(човека вярвал в миналото си в правотата на тази Идея-"теория") ... а и защото - трагедията след краха й - засяга както мен - така и ближните ми Българи(в частност Вас)!
цитирай
24. kvg55 - До 23. get
19.01.2018 19:18
Ленин е казал и доказал, че социализмът може да победи в една отделно взета страна. "Недоносчето" на Живков е рожба на неграмотната му и необразована кратуна. Кога хитрецът разбра пороците на социализма? Когато дойде време да сдава властта. Всеки ръководител след Сталин носи отговорност за развитието на реалния социализъм. Социалистическата идея е жива и човечеството скоро ще се обърне към нея, защото буржоазното общество е в безизходица. Не може да предложи нищо креативно - само войни.
цитирай
25. get - - Казаш Ленин: "... казал и доказал ..." - убеди ме ... ?
20.01.2018 11:32
kvg55 написа:
Ленин е казал и доказал, че социализмът може да победи в една отделно взета страна. "Недоносчето" на Живков е рожба на неграмотната му и необразована кратуна. Кога хитрецът разбра пороците на социализма? Когато дойде време да сдава властта. Всеки ръководител след Сталин носи отговорност за развитието на реалния социализъм. Социалистическата идея е жива и човечеството скоро ще се обърне към нея, защото буржоазното общество е в безизходица. Не може да предложи нищо креативно - само войни.


... правотата на твърдението - за Ленин: Като строител на СОЦИАЛНО СПРАВЕДЛИВО ОБЩЕСТВО?

- Некрасиво е отношението Ви, към покойния вече Тодор Живков - най-дълго управлявалия Нова България Държавен глава - хубав лош ... той е историческа фигура - ИЗРАЗЯВАЩА мненията и политическите тенденции на УПРАВЛЯВАЩАТА КАСТА - от времена на ... Когато "социализма бе установен" в България!

- Чакам - доказателства ... само да не са от вида "ад хоминем/тоест/срещу човек-личност" - защото това не пример за истинност в отстояване на теза - по-скоро е израз на слабост в аргументационната база - кога искаме да опровергаем нещо а ни липсват факти-доказателства?

- С уважение! - и пак ви напомням ... не пиша настоящето за да злорадствам и/или дискредитирам - идеи и вяра на хора - Не!
- Търся РЕАЛНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА-АРГУМЕНТИ ... в потвърждение или опровержение - правилността на ТЕОРИИ и ПРАКТИКА - криещи се зад понятието "реален социализъм"?
цитирай
26. kvg55 - До 25. get
20.01.2018 17:34
Живков даде феодални привилегии на активните борци. Освен това самите тях ги раздели на категории за да ги владее по-лесно. Така беше разделено цялото общество. Сред хората имаше неприязън към активните борци. Участниците в антифашистката борба не подготвиха свои достойни заместници, а държаха властта, докато започнат да се попикават. Живков не беше наясно с теорията на марксизма-ленинизма, както не бяха наясно и съветските ръководители след Сталин, които ние копирахме.
Другите обществено-икономически формации, включително и капитализма, са преминали през различни етапи и трансформации. Така че реалният социализъм, който съществуваше, не е единственият вид социализъм.
Прочети предния постинг - "Как се стигна до десети ноември 1989-та?".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5722349
Постинги: 2798
Коментари: 25698
Гласове: 34090
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031