Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2018 19:00 - нали обичате приказки..
Автор: predatorka Категория: Забавление   
Прочетен: 1488 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image
  ДНК на боговете Крис Х. Харди Откъс

БОРБИТЕ НА БОГОВЕТЕ

ЗА ВЛАСТ И КОНТРОЛ

  

Каква информация, какви факти ми позволяват да изкажа твърдението, че анунаките са човешки вид, пристигнал от друга планета? Това е един от най-важните въпроси, чийто отговор ще открием постепенно на страниците на тази книга. За момента нека потърсим в древните глинени таблички податки, които да ни разкрият психологическия профил на анунаките.
 

ИСТИНСКАТА ПРИРОДА НА БОГОВЕТЕ

Вече знаем, че имената на римските богове са най-обикновен превод на латински на имената от гръцкия пантеон. Така например древногръцкият баща на боговете Зевс се е превърнал в римския Юпитер, съпругата му Хера е станала Юнона, а Посейдон – Нептун. Много преди това обаче шумерското божество Нингишзида се е превърнало в египетското Тот, от него пък се появил гръцкият Хермес, а от Хермес – римският Меркурий.

По такъв начин изначалните богове получили нови, различни имена в различните културни и лингвистични области. Знаем, че най-великите философи и мислители на гръцката античност са черпели знания от Египет, което го прави люлка на западните и близкоизточните свещени традиции. Връзката Тот-Хермес-Меркурий е известна от векове. Хермес е бил първият мислител, който записал научните познания на своята епоха и Сичин го идентифицира по недвусмислен начин с шумерския Нингишзида. Нингишзида бил вторият син на Енки (след Мардук) и шумерският му символ, досущ като този на Енки – Господарят (Ен) на Земята (Ки), – се състои от две преплетени змии. Понякога двете змии са вплели телата си по начин, който образува цифрата осем, а друг път съставят шест кръга или обръча. Нещо повече, Нингишзида е изобразяван не само със змия, но и с анкх (най-свещения символ на Древен Египет) – кръст, увенчан с капковиден овал. Ето какво пише Сичин във „Войните на боговете и хората“ (с. 181) за Нингишзида/Тот/Хермес:

„Как наричали египтяните този син на Енки/Пта? Техният „бог на въжето, който измерва Земята“, бил Тот – той бил (както научаваме от „Разкази за вълшебниците“) назначен за пазител на тайните на пирамидите в Гиза. Според Манетон Тот заменил Хор на египетския престол – това се случило към 8670 г. пр.Хр., точно след края на Втората пирамидна война“.


ДРЕВНАТА НИБИРУАНСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ

Ако искаме да разберем що за хора са били анунаките – например дали са притежавали човешки качества или психиката им е била напълно чуждоземна, – единственият начин да хвърлим повече светлина върху проблема е, като проучим живота и цивилизацията на родната им планета Нибиру. Каква е била обществената им организация? Какви са били научните и религиозните им вярвания? Какъв е бил психологическият им профил?

От древните таблички – и най-вече от хетската книга, озаглавена „Царството на Небесата“ – познаваме единствено епохата, предшестваща първото пътуване на анунаките до Земята, а случилото се след това ни помага да разберем, че борбата за власт и контрол е била неизменна и вездесъща част от живота на Нибиру. За властта са се борили две династии – на Алалу и на Ану. Първият владетел, за когото имаме сведения, е бащата на Ану, когото Алалу предизвикал на дуел, обичаен начин за отправяне на предизвикателство към царя, като на трона сядал победителят. Този дуел се провеждал по характерния за Нибиру начин – борба, при която състезателите били голи, невъоръжени и можели да си нанасят удари под кръста, както при гръцките борби в древността. Любопитно е да се отбележи, че подобен обичай за сваляне на краля посредством ритуална борба съществувал и у франките, обитавали земите на днешна Франция, докато през V в. техният крал Кловис не приел християнството и не положил основите на династията на Меровингите. От този момент насетне френските крале били благославяни от папата, помазвани и увенчавани с короната по милостта на църквата.

Алалу спечелил дуела, но – вероятно за да умилостиви победения клан – взел Ану, най-младия син на бившия цар, за свой виночерпец. Когато пораснал, Ану на свой ред предизвикал Алалу на дуел и спечелил короната. Впоследствие взел Кумарби, невръстния внук на Алалу, за свой виночерпец.

„Войните на боговете и хората“ (с. 88) предава случилото се според хетския текст „Царството на Небесата“:

Девет отброени периода беше цар на небето Алалуш [Алалу].

На деветия период Ануш [Ану] поведе битка срещу Алалуш.

Алалуш бе победен, избяга той от Ануш,

спусна се на тъмната Земя, на тъмната Земя отиде.

Седна на престола Ануш.“

Деветте „отброени периода“ са шар (или сар), една нибируанска година, която според Сичин продължавала 3600 земни години. По време на царстването на Алалу атмосферата на Нибиру – за която се смята, че е била защитавана и поддържана от частици, изхвърляни от вулкани – започнала да се свива с опасни темпове. (Трябва да отбележим, че това звучи напълно логично, тъй като пепелта и частиците, изхвърляни при вулканично изригване, се издигат в горните слоеве на атмосферата, където отразяват ултравиолетовите лъчи и понижават температурата на земната повърхност.) Решението на Алалу било да използва ядрени взривове, за да стимулира изригването на вулканите, но ефектът върху атмосферата на Нибиру бил краткотраен. Специалистите предложили и друг вариант, който се оказал неосъществим: нибируанските учени знаели, че могат да разпръснат златни частици в горните слоеве на атмосферата и да създадат защитен воал около планетата, който да задържи атмосферата. На Нибиру обаче нямало достатъчно злато./

следва..




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - гласувам ЗА
19.08.2018 19:23
Вероятно много от нас с по-широки интереси сме чували или попрочели нещо подобно.

УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ ИСТИНАТА НЯМА ДА НИ КАЖАТ, ПОКАЖАТ, НАПИШАТ И ПРЕДЛОЖАТ - нито ония "горе", нито тия земните наши сред нас

СЛЕДОВАТЕЛНО ВСИЧКО ПОДОБНО Е ПОЛУИСТИНА ИЛИ ОТКРОВЕНА ЛЪЖА

но пък трябва да се чете и човек ако има интерес да търси - в този смисъл хубаво за книгата и постинга

лично аз не се вълнувам особено от тези теми, зщаото нямам "скрижал за истина или пробен камък" - АКО ЧЕТА ТОВА ЩЕ ИЗГУБЯ МНОГО ВРЕМЕ СЛЕД КОЕТО ЩЕ ПОЛУЧА МАЛКО ИСТИНА

за това аз лично предпочитам здравите, научни рационални неща или прекрасните фикции в розов идеал

освен това са ми ОРГАНИЧНО ПРОТИВНИ ВАНГИ, ДЪНОВЦИ, СЕКТИ, РЕЛИГИИ, ХРИСТИЯНСТВА, НОСТРАДАМУСИ, ПРОРОЦИ, СЪДБИ И ПР. за мен боклук
цитирай
2. germantiger - +
19.08.2018 19:25
за това според мен

ЧОВЕК ТРЯБВА ЗДРАВО ДА СТЪПИ НА ЗЕМЯТА И ДА СИ ЗАБИЕ КРАКАТА ДОРИ В КАЛТА ИЛИ ПРЪСТА ДО ПРАСЦИТЕ

НО ДА ГЛЕДА НАГОРЕ КЪМ ОБЛАЦИТЕ И ДОРИ ДА МЕЧТАЕ
цитирай
3. milady - 6++++++
20.08.2018 11:19
germantiger написа:
за това според мен

ЧОВЕК ТРЯБВА ЗДРАВО ДА СТЪПИ НА ЗЕМЯТА И ДА СИ ЗАБИЕ КРАКАТА ДОРИ В КАЛТА ИЛИ ПРЪСТА ДО ПРАСЦИТЕ

НО ДА ГЛЕДА НАГОРЕ КЪМ ОБЛАЦИТЕ И ДОРИ ДА МЕЧТАЕ

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: predatorka
Категория: Забавление
Прочетен: 1100361
Постинги: 329
Коментари: 3886
Гласове: 1887
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031