Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2022 19:01 - БЕЗУМИЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РАДЕВ „В СИНЕРГИЯ С ДНЕВНИЯ РЕД НА САЩ“!: АЕЦ КОЗЛОДУЙ В ПОНЕДЕЛНИК ПОДПИСВАТ ДОГОВОР С USA „УЕСТИНГХАУС“ ЗА ЯДРЕНО ГОРИВО! МРЪСН
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1432 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 17.12.2022 19:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  БЕЗУМИЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РАДЕВ „В СИНЕРГИЯ С ДНЕВНИЯ РЕД НА САЩ“!: АЕЦ КОЗЛОДУЙ В ПОНЕДЕЛНИК ПОДПИСВАТ ДОГОВОР С USA „УЕСТИНГХАУС“ ЗА ЯДРЕНО ГОРИВО! МРЪСНОТО ЛИЦЕМЕРИЕ НА РАДЕВАТА КОХОРТА – ОПАСНО ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ!

В понеделник, 19 декември т.г., АЕЦ Козлодуй подписва договор за доставка на ядрено гориво от американската „Уестингхаус“, разкри АФЕРА.

Надупването на американците на Радевото правителство е заради „диверсификацията“ на доставките на ядрено гориво. Досега АЕЦ Козлодуй се зарежда с ядрено гориво от Русия и ядрената централа е пригодена да работи с руско ядрено гориво.

Румен Радевото правителство дава „добро“ на американската компания „Уестингхаус“ заедно с френската компания „Фраматом“.

6-и реактор на АЕЦ „Козлодуй“ обаче няма как да бъде зареждано с ядрено гориво от американците, тъй като има технически параметри да се използва само руско ядрено гориво. Нито френската „Фраматом“, нито американската „Уестингхаус“ произвеждат гориво с нужното ниво на обогатяване.

Смяната на руско ядрено гориво с американско ще доведе до огромни финансови загуби, както и ще създаде проблеми в енергетиката, както и в системите за управление и контрол при нагаждане на съвместна работа на американското с руско ядрено гориво.

Така или иначе България ще претърпи огромни финансови загуби.

Двигател на цялото това безумие, аналогично на безумието с купуването на хартия на самолетите F-16, е Еленко Божков, същият, който АФЕРА засече в бившия хотел „Родина“ в столицата в началото на това Радево правителство на сгляда с Людмил Стойков и Николай Копринков, за разпределяне на порциите от енергетиката.

Както е известно ЕС НЕ забрани ползването на руско ядрено гориво, но нашите нагъзени управляващи от Радевата кохорта, която се кълне в „синергия с дневния ред на САЩ“, си изпочупи краката да набута пълен хаос и в АЕЦ Козлодуй.

Освен всичко други загуби, смяната на руското ядрено гориво с американско, носи опасност и за националната ни сигурност.

А руско ядрено гориво, с което се зареждат Чехия, Словакия, Унгария, минава през … България! За разлика от тези държави обаче, Радевата кохорта е вярна единствено на позорното коленичене пред американците, без да се интересува нито от загуби, нито от заплахи за националната сигурност на държавата ни.

Предишното ръководство на АЕЦ Козлодуй категорично отказват на премиера Кирил Петков да подпишат такъв договор с „Ууестингхаус“ и заради това бяха натирени.

Сегашният нов шеф на АЕЦ Козлодуй обаче е сложен там като послушко и не смее да гъкне, и подписва каквото му кажат.  Въпреки че НЯМА НИКАКВА ГАРАНЦИЯ каква беля може да последва след смяната на руското ядрено гориво с това на „Уестингхаус“ и какво опасност крие това.

Лична отговорност за този позор носи лицето Румен Радев, който е ментор на това безумно правителство. Същият, който е готов в името на кариеристичните си комплекси да заложи на карта държавата, стига единствено да се хареса на американските си вербовчици.

Afera.bg

    „Уестингхаус“ е вече канадска фирма, а завода й за това гориво е в Швеция, но това са само подробности. Основните въпроси са два: 1. Досега отработеното гориво си го вземаха руснаците и си го правеха нещо си. Как ще е с „американското“? Ще ви кажа – това си е проблем на България – врете си го в задният, двор ако искате. 2. След 3 години трябва да поискаме удължаване срока на ползване на 5-6 ти реактор. От кого ? От производителя на реакторите – руснаците. И ще чуем такива майни…. И така сбогом на българската атомна епопея. Честито !!!



Гласувай:
6



1. bojinkata - Има и друг съществен проблем - фо...
17.12.2022 19:05
Има и друг съществен проблем - формата на прътовете! Едните са шестограми, другите - квадрати! За това в Чехия имаше деформирани прътове и опасност от авария!!! Нашите натегачи в желанието си да се сложат на господарите са загубили разсъдъка си!
цитирай
2. radostinalassa - В Украйна също използваха ядрено гориво на...
17.12.2022 19:49
Уестингхаус и бързо се отказаха. Русите си вземат отработения уран и си го обогатяват отново. А другите се отказаха да опитват да го правят.
цитирай
3. radostinalassa - Ако стане някой инцидент...
17.12.2022 20:06
кой ще отговаря? Алчните американци? Няма да им стане номера да се бият от наша земя с Русия. И те си го знаят. Сега искат само да спечелят с изнудване още милиарди от нас с урана си. Сигурно и той ще е 4 пъти по - скъп като газа им.
цитирай
4. karpis - Нали...
18.12.2022 00:50
Сега се разбра кой ни "инсталира"кривоглавеца?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5425035
Постинги: 3619
Коментари: 5937
Гласове: 6789
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930