Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2007 00:24 - Тетралектика на природата /продължение 13/
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 1436 Коментари: 2 Гласове:
2



С тетралектичните определения, които направихме и ще продължим да правим се изясняват същноста на категориите, с които работим. Без това изясняване не е възможно да стигнем до правилни научни и философски решения. Всички мистични, религиозни, лъженаучни и повечето философски теории не се съобразяват с това изискване. Повечето от тях дори отричат познанието преди тяхната поява. Това отричане съвсем ги отклонява от истината и ги тласка към погрешни решения и изводи. Можем да направим извода, че теория, която не се съобразява с реалността на обективното познание направено преди нея и не е изяснила обективните и субективните категории, с които работи е обречена на провал. Друго много важно условие за верността на теорията е доказателството. Чрез доказателството в науката отпадат всички презумтивни хипотетични допускания като неистини, а остава само едно допускане, което съдържа доказаната истина. При теологията и теософията прелативните допускания, които се правят не се подчиняват на никакво доказателство, а подлежат само на тълкуване, което води до многоброини религиозни секти и мистични учения, които дори си противоречат помежду си. Ето защо множествеността на мистичните и религиозни учения е поради многото изказани неистини, които не са единни за всички, а множествеността на науките е поради многото доказани обективни истини, които са единни за всички. Това е така, защото лъжата има много лица, а истината макар и относителна за едно нещо е само една. Определението за субстанция е прозводно от определението на материята. Субстанция, това е първичната неделима, безструктурна и неразумна материална същност с определени свойства . Тетралектиката допуска различие на качеството на субстанционално ниво и дава пълно обяснение за произхода и необходимостта на това качествено различие, което нито една теория не можа да постигне. Различието на субстанционалното качество е определено от съществуването на безструктурни материални частица и античастица, които са подвластни на Антисиметрията, която определя качественото различие на това първично ниво само чрез промяната на посоката. Това е единствената възможност за съществуването и развитието на материята, което определено върви от по-ниско и по-просто ниво към по-високо и по-сложно ниво на развитие. От безструктурното към получаване на структура и нейното усложняване.От субстанционалните материални частица и античастица е изградена структурата на вакуума.



Гласувай:
2



1. zari - Не може да се прави генерална констатация, че:
20.06.2007 08:25
"множествеността на мистичните и религиозни учения е поради многото изказани неистини, които не са единни за всички, а множествеността на науките е поради многото доказани обективни истини, които са единни за всички".
Можете да бъдете опровергана!
цитирай
2. begetron426 - Тетралектика на природата, изводи
20.06.2007 16:13
До тези изводи е стигнал Н. Енев в книгата си "Наука за бога", който е защитник на Бог, но признава, че точно това е слабото мястто на религията, а тетралектиката дава само обяснетието, защо е така, като съпоставя тези изводи с истината. Така че това е една реалност, която не подлежи на опровержение. Защото науките се разклоняват на много видове и подвидове точно поради разширяването на познанието за истината. И кагато достигнат нова истина тя става единна за цялата цивилизациа. Затова нашата цивилизация е достигнала до НТП. Без тази единност на истината не е възможно нито познание, нито развитие, защото няма да съществува, какъвто и да е ред, а предимство ще има хаоса. Единността на научната истина ни говори, че законите на физиката, на химията, биолигията и психологията са единни за всички хора. Не може в Америка да има различни закони на физиката, химията и т. н. от законите на тези науки в Европа. Това единство се дължи на откриване и доказване на научната истина, която става валидна за всички. Това води до единен технологичен прогрес в света, който е на лице.
Обратно стоят нещата с мистиката и религията. Те се разклоняват на различни секти и учения, като всички имат претенциите, че те са самата истина, но няма доказана истина при нито една религиозна секта и при нито едно мистично учение. Логичният извод, е че те се разклоняват точно поради това, че се разминават не само с истината, но имат противоречия и помежду си. И повечето войни, които са водени на Земята, са точно поради тази причина. Затова не може да има логични опровержения, но произволни може да има, както са произволни и всички останали доводи на мистиката и религията, защото не се подчиняват на доказателството и могат да се талкуват по всевъзможни начини, които не съдържат истината, но водят до огромният брой религиозни секти и мистични учения.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2909085
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87751
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930