Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2009 16:31 - Торсионното поле - съвременна дреха на мистиката и религията
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 6697 Коментари: 37 Гласове:
23

Последна промяна: 09.09.2009 21:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мистиката и религията, за да са в крак с времето започнаха да приспособяват научните методи за създаване на собствени теории, за мистичната и божествена същност на света. Най-съвременната и нашумяла такава теория е Теорията за торсионното поле. Торсионната теория е лъженаучна теория, защото не се основава на строгите научни доказателства, а само се опитва с полунаука да противопостави на истинската обективна наука мистичен и божествен мироглед за съществуването, развитието и управлението на света. Хората, които предлагат и работят върху такива теории са учени изпаднали в безтегловност спрямо обективната наука. Можем да ги наречем "научни мистици".
Още с раждането си преди няколко хилядолетия философията е поставила на дневен ред, при недостиг от знания, търсенето и намирането на Всеобщ закон, който управлява всичко съществуващо и развиващо се. Един от най-древните закони, който се опита да обясни всичко съществуващо и развиващо се е Всеобщия закон Дао /Тао/ на Лао Дзъ, който без съществуването на каквато и да е наука се доближава до много истини съществуващи в развитието и управлението на света. Такива всеобхващащи са и всички мистични и религиозни учения, но стоящи много далеч от истинската същност на съществуването и развитието на света.
В Древногръцката и Древноидийската философия атомизма  е едно такова учение, а диалектиката и логоса на Хараклит също. Идеите на Платон, числата на Питагор и мн. др. Основното към което е прибягвал всеки философ е представяне на собствена теория за съществуването, развитието и управлението на света без доказателства.
В тези древни донаучни етапи необходимостта от Всеобща теория за обяснение на съществуването, развитието и управлението на света идва от празнината на познанието, а на съвременния етап необходимостта за търсене и откриване на такава теория идва от натрупване на обективен фактологически научен материал и многобройните философски системи без доказателство. На запад тази теория се подвизава под името Теория на всичко, а на изток Всеобщ закон.
Такива на запад са: "Теория на всичко" на Д. Нанаполус; "Теория на всичко" на Ст. Хопкинс; "Теорияа на всичко" на Гарет Лизи; "Научен креационизъм" на Х. Морис; "Дао на физиката" на Ф. Капра и др. На изток е известна "Физика на вярата"; "Философия на бъдещето" създадена и пропагандираща божествените идеии на Васирион и др. Водещ в създаване на всеобхващащи теори е Българинът. Такива са:"Теория на отражението" на Т. Павлов; "Универсалният закон" на Г. Станков; "Контактът" на Н. Манолов;"Науката за Бога и неговите съвременни изисквания" на Н. Енев;"Единството на Вселената" В Манев;"Срещу хаоса" на Н. Ненов;"Философия на Вселената" на Б. Николов;"Светът на равновесието " и "Физика на Бога" от Б. Палюшев;"Резомално-изоморфният принцип" на К. Томов;"Тетралектика на природата" на Ц. Иванов и мн. др. 
Основното, което може да отбележим, че в търсене на Всеобщ закон или Теория на всичко от древността до днес, е че винаги това търсене се развива и проявява двустранно: в идеалистична посока и в материалистична посока. Друго, което е много важно да отбележим, е че с натрупване на научно-техническо познание,  делът на материалистичните теории започва да преобладава над идеалистичните, а при българското търсене този материалистичен дял е далеч над идеалистичния.
Тъй като става въпрос за торсионното поле, което е чисто руско-българска теория то нейни първични автори са: Г. Шипов и А. Акимов, а български продължител е Б. Палюшев. В следващият постинг ще продължим с Руската основа на торсионното поле.


Тагове:   научни мистици,


Гласувай:
23



1. анонимен - Да разтегнем кашкавала
04.08.2009 20:46
Като не стига знание, че тражим нещо. Ние така радим от Перник, пък и не баш како видим...

цитирай
2. logos888 - Торсионното енергийно поле е реално, познато и доказано на практика.
05.08.2009 10:10
begetron426: Торсионната теория е лъженаучна теория, защото не се основава на строгите научни доказателства, а само се опитва с полунаука да противопостави на истинската обективна наука..."

"Строгите научни доказателства" се притежават от тези, които научно, чрез истинската наука, притежаващи и ползвайки много науки, теоретично са го доказали.
И от тези, които са ползвали техните иновации и са ги употребили на практика.
Практиците доказаха, че съществува торсионно поле, торсионна енергия, торсионна биоенергия, която мнозина употребяват.
Най-краткото обяснение ...като превод...що е то торсиоинно....---усукано, увъртяно, завъртяно.....

Като практик, работил с торсионно поле....означава...травмилащо измамно, жестоко увъртано, или смъртоносно манипулирано.....когато става въпрос за биополевата структура на човека, за манипулирано семейство или голяма група хора.
Не всяко "увъртане" е свързано с жестокост, психотравмиране или смърт.....или не всяка измама е торсионна.
"Увъртането", измамата често са поради невежеството на създаващия и употребяващия ги.

Науките не губят ценностти си, ценните си знания, когато не ги познаваме.

Губещи са тези, които не познават ЦЕННИТЕ знания на конкретната наука, но си позволяват да ги(я) коментират, анализират, или отричат.

Прочетох трагедията на семейството.....

Реална ли е болката на родителите и децата? Или това е иреална лична драма???

Колко ли са торсиооните полета, торсионните биополета, торсионните лични биоструктури.....на участващите.....

Академик Акимов в медиите каза: "Торсионната енергия е по-смъртоносна и от познатата ни ядрена енергия."

...и е прав, нали???

Къде е конкретно мистиката, неясното, ненаучното или невежеството на академик Акимов ...а на другите учени???




цитирай
3. анонимен - Има ги
05.08.2009 12:03
Ей тука ги майсторят:
http://tehnomash-bg.com
цитирай
4. burda - има или няма...
18.08.2009 02:08
Докато има хора, които обичат да спорят, т.е. да си чешат езиците без хал-хабер да знаят за какво става дума, учените правят работещи, полезни устройства. И това не само за торсионната теория, по принцип. Не изключвам "лъженаука" и "лъжеучени", но времето показва кое ще оцелее. Науката не е Библия, за да вярваш, а поток на разума, сумарно действие на школувани умове, работещи с научен метод. С наука може да се занимаваш, или да я следиш отблизо, но да пращаш на сметката на мистиката /.../ учените, е антиинтелектуално невежество, простофилия, облечена във философски дрехи...
цитирай
5. begetron426 - Re: 1. анонимен
02.09.2009 23:12
Познанието е безкрайно, за да има безкрйно развитие, в което е смисъла на съществуването и развитието на света. На определен етап на познание ще се намесим в управлението на света по необходимоста заради нашето оцеляване и развитие и така ще вървим напред. Защото не може да има съществуване без развитие и развитие без съществуване.
Вървенето към истината, която е целта минава по пътя на неистината, за това търсим, за да достигнем накрая целта и да видим и разберем истината. След като видим истината, започваме ново търсене и вървене към нова истина и така безкрайно, докато Перник остане безкрайно далеч зад нас. Поздрав!!!
цитирай
6. begetron426 - Re: 2. logos888
06.09.2009 16:37
Торсионното енергийно поле е нереално, непознато и никога, и никъде досега не е доказано и приложено в практиката. Защото в света не е доказано в нито една научна лаборатория, а там където е подложено на изпитание /РАН/ торсионната теория се е оказала с много недостатъци и научно невежество. Остава само мистичната и религиозна пропаганда, което подчертава истината за теорията, която не и достига наука прибягва до Бог и прегръща догматичното познание. Това е така, защото авторите на тази теория прибягват главно до мистични академии, откъдето получават и своите академични титли, които нямат никаква научна тежест.
Няма нито едно откритие, нито едно торсионно изобретение признато от руски, наш или световен институт за открития, изобретения и рационализации. Едно такова "всеобхватно откритие", което е довело до създаване на торсионни уреди, е абсурдно да няма нито един патент за тях издаден от определените инстанции за това. Затова пък торсионното поле е призната от много мистични академии, школи и школички, които нямат права за патентна дейност поради това, че се занимат с илюзии, а не с наука. Така торсионната теория си е намерила точното си място при илюзията.
Така че конкретната мистика, неяснота, ненаучност и невежеството на Акимов и другите учени е установено при проверка на торсионната теория от РАН, а само мистичните академии ги удостояват с академична титла, защото тази невярна теория е в тяхна подкрепа.
В следващите постинги съм изяснил много от неистините съдържащи се в торсионната теория, които се разминават с науката, но са основание на връзката на тази теория с мистиката и религията. Там ще намериш и линк за нейното опровержение от БАН. Поздрав!!!
цитирай
7. begetron426 - Re: 3. анонимен
06.09.2009 16:56
Отдавна ги майсторят, но нещо все не могат да изкусурят. Не могат да измайсторят кранче за нищото, с което да си точим колкото си искаме безплатна енергия. Ако вече са ги измайсторили посочи магазина, в който се продават, за да си купя за зимата само едно уредче, което ще ми е достатъчно при КПД 100% и над 100% хем да си ползвам почти безплатна енергия, хем тази над 100% да си я събирам, че се не знае кога кризата в България ще свърши. Ми пропуснах най-важното: настъпил е момента за български принос за ликвидиране на световната криза чрез износа на български торсионни уреди. Внимание, стоп, нямаме патент и западняците пак ще ни окрадат. Поздрав!!!
цитирай
8. burda - до:begetron426
07.09.2009 08:50
Не съм специалистът по торсионни полета, но доколкото знам, торсионната теория е теоретичен конструкт, който да обяснява явления. Като всяка теория, тя е преходен научен инструмент. Наистина не е популярна сред широките научни среди. Но пък уреди, които са набедени че работят на принципите ѝ работят и имат полезни стопански ефекти. Това е един от многото примери за правилото за изпреварващото значение на техниката пред науката.На тази страна на нещата (не торсионните) ще се спра след някое време в блога си.
цитирай
9. logos888 - begetron426, дали е така:
17.09.2009 14:33
"Торсионното енергийно поле е нереално, непознато и никога, и никъде досега не е доказано и приложено в практиката."

Торсионното енергийно поле е реално, познато и вече се доказва и ДОРИ употребява и на практика, или в практиката....ОТ МАЛЦИНА СПЕЦИАЛИСТИ, в различни науки. Съгласна съм, че е нещо ново, трудно ОБЯСНИМО, ТРУДНО РАЗБИРАЕМО, непопулярно и непопуляризирано, неизвестно за мнозина....като всяка новост в сложната материя на НАУКАТА.

Дано приемете факта, че не познавате специалисти...познаващи и на теория, и на практика, и употребяващи в работата си торсионното енергийно поле. ДАНО!!!

Дори има апаратура регистрираща торсионно енергийно поле.....достъпна само за специалисти.

Мнозина могат да предлагат коментарии, да отричат торсионната енергия, да отхвърлят съдаденото досега, да оспорват употребата на практика(като полезна или вредна), да задават въпроси(защо не се популяризира или информира по-вече), и т.н.

Но кой може да спре РАЗВИТИЕТО НА НАУКАТА???...Е, може само да забави процеса, нали???

Отрицанието е лесно, и спора би бил излишен.

Дано успеете да разберете, че торсионното енергийно поле не е мистика.

Успех. begetron426!!!

Успех!!!







цитирай
10. burda - "посочи магазина, в който се продават"
19.09.2009 18:25
Мой пропуск е, че не си записах адреса на детската градина в София, където работи устройство, прикачено на мястото на отоплителния котел за парното. Това е отпреди 2 години, ако добре помня.
Сега се сещам за един изобретател (не торсионен), който направи от 1 климатик отопление за жилищен блок в София - показаха го по телевизията (НОВА) с работещото устройство. Цената на парното е станала стотинки за месец на апартамент, по сведения на ползувателите-съседи. Това допълнение е по принцип - защото много учени и инженери работят у нас (и не само у нас), крадат и им използуват работите, и само някои имат голям късмет да се порадват приживе на работещи устройства, а също много малка част от тях - на печалба от това. За съжаление системата е направена така, че да хвърля прах в очите на простолюдието, да оплюва... убива изобретатели и учени... и да се ползуват големите компании от научния прогрес като цяло. Устройства на български инженер-физик-изобретател - Емил Миланов - работят в армията на САЩ на принцип, открит от него, и който сме публикували отдавна в популярна работа, и който може да намерите в един от постингите ми - "Хиперкод и еволюция". И двамата не сме цъфнали, та вързали, но джаджите на крадците от Щатите работят, макар и гадовете да не са разбрали принципа, а само копирайки приблизително платките от ограбените устройства. Та вместо да спорим за торсионната теория и други спорни / дискусионни теории, нека да поразкрием завесата пред хората - защото хляба може да бъде ограбен от различни хора по хиляди начини, поради проклетата алчност и егоизъм.
цитирай
11. анонимен - gPSiXShtNt
24.05.2011 20:07
THX that's a great asnewr!
цитирай
12. анонимен - scVQVVLTQ
25.05.2011 03:12
And I thought I was the sesnible one. Thanks for setting me straight.
цитирай
13. анонимен - XneBGncVzswJmFkNnnZ
25.05.2011 04:59
No more s***. All posts of this qaultiy from now on
цитирай
14. анонимен - EsEgkznqqcrg
25.05.2011 05:19
Thanks alot - your ansewr solved all my problems after several days struggling
цитирай
15. анонимен - idgrFEaTNTPt
25.05.2011 10:19
Fell out of bed feileng down. This has brightened my day!
цитирай
16. анонимен - LRZigxkqbVhdc
25.05.2011 10:23
That's way the betsset answer so far!
цитирай
17. анонимен - iyKoMjxKeSAacpIgOYo
25.05.2011 14:03
nTTj8k <a href="http://vylmuuosoojv.com/">vylmuuosoojv</a>
цитирай
18. анонимен - WiFzrtdsVXvYSLJakP
25.05.2011 14:57
dnWGT0 <a href="http://zkcgduolpsgr.com/">zkcgduolpsgr</a>
цитирай
19. анонимен - EJhuMrGQgaLGOTYKa
25.05.2011 15:21
h5qXak <a href="http://vmxaggjjfzcs.com/">vmxaggjjfzcs</a>
цитирай
20. анонимен - BTGOKoxN
25.05.2011 15:23
QVhyUw <a href="http://wzduigteiehh.com/">wzduigteiehh</a>
цитирай
21. анонимен - UbqUUEPbWLeVfMglIUd
25.05.2011 19:13
9D1uvu , [url=http://nuoiovrtupln.com/]nuoiovrtupln[/url], [link=http://tjcggxzzxasn.com/]tjcggxzzxasn[/link], http://fbiabqoqlhml.com/
цитирай
22. анонимен - spSoqJnxdBi
26.05.2011 18:07
lDZ2oG , [url=http://ntqirxniqjya.com/]ntqirxniqjya[/url], [link=http://vaggpcsfznti.com/]vaggpcsfznti[/link], http://tblarnogxqel.com/
цитирай
23. анонимен - vkpRfSAMYLDeXW
26.05.2011 18:34
NLhLkj , [url=http://ryjnkhfgqlpr.com/]ryjnkhfgqlpr[/url], [link=http://orkwmnscjlis.com/]orkwmnscjlis[/link], http://ukuvrdashbbl.com/
цитирай
24. анонимен - lNCmPGasQFNNChPNdTg
26.05.2011 18:54
3MgHIn , [url=http://drtoshwtqaek.com/]drtoshwtqaek[/url], [link=http://tpywcveyedqv.com/]tpywcveyedqv[/link], http://ctjxfrhzizqq.com/
цитирай
25. анонимен - pWOiGHtgMdQhKAgmAXN
26.05.2011 19:06
5PSe8j , [url=http://ugxpkpwewmxs.com/]ugxpkpwewmxs[/url], [link=http://uzsammedkenl.com/]uzsammedkenl[/link], http://tokqzdzvhrws.com/
цитирай
26. анонимен - cKYWUoqVD
28.05.2011 13:38
vq9No9 <a href="http://nxoixbzwcnqh.com/">nxoixbzwcnqh</a>
цитирай
27. анонимен - TEQuntxiKirR
28.05.2011 16:49
dOBU8v <a href="http://dtwsyxaegyke.com/">dtwsyxaegyke</a>
цитирай
28. анонимен - VWtJVFnUkOFo
28.05.2011 17:08
eJLT0f <a href="http://lyhqzkgbpxap.com/">lyhqzkgbpxap</a>
цитирай
29. анонимен - EhQaUMvt
28.05.2011 17:20
80bpsr <a href="http://aslqahpterep.com/">aslqahpterep</a>
цитирай
30. анонимен - bHkRhAfXKIImdfXqO
28.05.2011 17:33
DBNTbV <a href="http://lcuhnpdkymsw.com/">lcuhnpdkymsw</a>
цитирай
31. анонимен - MyOJPeaOUYgEe
28.05.2011 17:44
a761dQ <a href="http://bjjhpzkbrdrl.com/">bjjhpzkbrdrl</a>
цитирай
32. анонимен - KORNiyKLVTe
31.05.2011 18:12
qBLj9c , [url=http://wfiwirybkqug.com/]wfiwirybkqug[/url], [link=http://mswegbhvqohz.com/]mswegbhvqohz[/link], http://prbhaellkwkj.com/
цитирай
33. анонимен - usAFRcXHh
31.05.2011 19:35
mXD0xI , [url=http://xyzlaktfsquu.com/]xyzlaktfsquu[/url], [link=http://hhwetgutwrey.com/]hhwetgutwrey[/link], http://cgeudmdbuvjz.com/
цитирай
34. анонимен - ROtSUlVBqupfJVavVpv
31.05.2011 19:35
ftfuRd , [url=http://sgsihvajxiuv.com/]sgsihvajxiuv[/url], [link=http://dqxwftmftzcr.com/]dqxwftmftzcr[/link], http://oluhyjaplvcv.com/
цитирай
35. анонимен - FALLNKKgLkuJONv
31.05.2011 19:39
9wwxL5 , [url=http://tevourzsvaac.com/]tevourzsvaac[/url], [link=http://ileblsqdcmom.com/]ileblsqdcmom[/link], http://kdstnpxeafio.com/
цитирай
36. анонимен - izcyfgpWVeNy
31.05.2011 20:03
zFMgjq , [url=http://dyckkxxzjqul.com/]dyckkxxzjqul[/url], [link=http://kmvkllqfhnrh.com/]kmvkllqfhnrh[/link], http://zvuqevbqsmvc.com/
цитирай
37. анонимен - fbxudZpjjyGknZkOJ
31.05.2011 20:15
87P107 , [url=http://dyoxcqnclamy.com/]dyoxcqnclamy[/url], [link=http://sxpouyjuezfp.com/]sxpouyjuezfp[/link], http://izagxinaeeju.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2898558
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031