Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2015 20:55 - Увод към романа "Забранената наука", научна фантастика от Светлана Тодорова (kleopatrasv)
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 4402 Коментари: 6 Гласове:
32

Последна промяна: 20.05.2015 16:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Още една птица на блог бг, полетя към творческите висини!

 

  

" Времето, това е миг от настоящето, който оставаме на миналото и го търсим в бъдещето."

                                               begetron426

 

Увод

 

         Пред теб читателю, е една фантастична творба, която ще те понесе с крилете на фантазията на автора, в миналото и бъдещето на космическите цивилизации, с определена връзка както с миналото, така и с бъдещето на Човешката земна цивилизация.

         Авторът увлекателно развива идеята за пътуване във времето, както и мигновено пренасяне в пространството, различно от фантазито и магията. С методът на научно-техническия подход изразява динамичния сблъсък на геройте от различни космически цивилизации с акцент върху човешката цивилизация и разплитане на много митологични загадки.

         Основният момент на творбата е увладяване на фундаменталните атрибути на материята: време и пространство от различните космически разумни същества. Една от главните роли за логичното закономерно увладяването на тези атрибути, е катализирана от най-прекрасното и нежно човешко чувство – любов. Любовта е тази нежна нишка от човешката душа, която се изправя и бунтува срещу безкрайността на пространството и хладната вечност на времето, сътворили смъртта, или определили времето на живот на всичко в Космоса.

         Времето! – най-загадъчната същност на света, пред което много земни гении са коленичали. Времето, което е вътре в нас и ние сме в него – по думите на В. Левски. Времето, което е начало на всичко – прорукувано от Орфей. Тази загадъчна същност, времето, която е непостигната мечта на всички земни философи и учени е идейна хипотетична същност на Българина, най-близо до истината за него, родила се на това съкровено парче земя – България. Идеята за Тетралектика на природата родена също на това свидно парче земя – България е на път да разгадае неговото същност.

         Не е случаен фактът, че авторът на научно-фантастичния роман “Забранената наука“ е Българин, защото е разработил и изложил динамичните превъплъщения на героите на романа главно в търсене и развитие на Временно-пространствения контиум на света и вървенето към божественото с възвишена любов и човещина.

         Научно-техническото развитие на разума в Космоса с движение към божественото е съвпътствано с отрицателното в романа, което е неразделна половина на относителните закони и структури на света. С това авторът е подчертал, че ще има безкрайно развитие и вечно вървене към божественото, за да може смислено да съществува и се развива света.

         По пътя на безкрайността на пространството и вечността на времето винаги ще има относително ограничение, което е зададено още със заглавието на научно-фантастичния раман „Забранената наука“. Едно от вечните ограничения е това на бюрокрацията, което в творбата е присъщо и на много развитите разумни цивилизации. Ограничението, както и свобода имат закономерната двойствена същност за добро и за зло, което е всеобща закономерна същност на света.

         На автора на „Забранената наука“, да пожелаем успех и много нови творби с „положителна бюрокрация“, а на читателите удоволствие и знание от прочитането и препрочитането на“Забранената наука“.

 

                                               Цветан Павлов Иванов

                                                        begetron426       

                                                        юни 2014 год.

 




Гласувай:
33



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Поздрави за хубавия предговор !
20.05.2015 18:25
Успех на книгата !
цитирай
2. panazea - Познавам виртуално Светла !
20.05.2015 20:40
Да лети високо й желая ! Пан
цитирай
3. leonleonovpom2 - Чудесна новина!
21.05.2015 00:21
Поздравления за въведението!
На авторката висок и свободен полет!
цитирай
4. born - УСПЕХ ЖЕЛАЯ НА АВТОРКАТА ! Пре...
21.05.2015 21:09
УСПЕХ ЖЕЛАЯ НА АВТОРКАТА !
Прекрасен сбит и синтезиран предговор.
цитирай
5. malchaniaotnadejda7 - Успех от сърце!
23.05.2015 11:12
На добър час на книгата!
цитирай
6. kleopatrasv - Благодаря ти за помощта!
23.05.2015 21:02
Добре дошли в света на фантастиката!



Романът „Забранената наука” е едно увлекателно пътуване във времето и пространството. Намирайки се дълбоко в безкрайния Космос, преследвани от хищническите си инстинкти да опознаете свръхестественното, вие ще се сблъскате с много невероятни неща, които предстоят да се случат.

Никой от вас не може да си представи това усещане, докато не се впусне да пътува по лабиринтите на вселенската мисъл. Нека това пътешествие, чрез „Забранената наука”, бъде за вас - завладяващо чувство, което да ви накара в един миг от безвремието и в един отрязък от безпространствеността да почувствате как материята се превръща в нематерия, а неенергията се трансформира в енергия.

Пътувайки в Космоса, вие ще разберете, че хиперпространството е пренаселено от звезди, чиито ярки избухвания се пръскат на хиляди частици звездни прашинки. Реейки сред тях, ще ви е стори, че виждате как един небесен творец се е постарал да извае фигурите на съзвездията. Дори пирамиди в Гиза е подредил по отражение на звездната карта.

Преди да се впуснете в звездната разходка, това четиво ще ви разкрие една загадъчна мистерия, която се случва в Риджмонт, източен Оукланд, щата Калифорния, САЩ, където живее семейство Магурайт. Двете сестри – Бритни и Аманда са единствените деца на Кърк и Карлайн. Животът на цялото семейство е свързан с университета „Бъркли” и живее сред университетските среди, общувайки с много интересни хора - учени, преподаватели, изследователи, и изобретатели.

Романът се третира като забавно четиво, въпреки че в него са развити много научни хипотези за непознати явления. Самото заглавие говори недвусмисленно, че става дума за една наука, забранена от Организацията на Обединените Нации. Тази наука отдавна е засекретена и, дори старите учебници са скрити дълбоко в архива. Неутриниката е най-стерилното докозателство и е основата на изследванията във времето.

Романът започва с
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2898248
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031