Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2016 15:55 - Какво може да спечелим или загубим при вярата в Бог
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 4554 Коментари: 13 Гласове:
32


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Какво може да спечелим или загубим при вярата в Бог

                begetron426 – Re: djani в дискусията за „Вярата в Бог и еволюцията“, blog.bg. Да наистина Бог е еволюционен продукт на материята, субективен продукт на първичния човешки, невеж разум, който не може да намери обяснение за света в който живее. Затова в началото при страх от природните стихии е започнал да се кланя и моли на тотеми, от които възникват множеството древни богове при всички народи. Поумявайки малко, но само като опитност, без научни знания за света, Разумния човек излиза от пещерата и формира по-големи общности като градове, държави и империи, при които възниква необходимостта за смяна на многобожието с единен Бог. Всичко това се е родило в човешкия мозък субективно, съзерцателно без обективни доказателства, което е позволило на религията да овладее върховната власт и да прокара своите свещени закони, в които като няма доказана съществуваща истина, е трябва само да вярват. Знаем от човешката история наситена с кръв, какво става с тези които не вярват и тези които вярват в други богове.Така Борис при приемане на християнството, е изклал половината боляри, а турския ятаган е отсичал непокорните български глави, които не приемали исляма, а тъмното средновековие е осветено от кладите на еретиците. В днешно време има такъв случай в ИДИЛ: Едно 14 годишно дете мюсолманче не се е явило на сутрешна молитва, веднага го осъждат на смърт, и пред родителите му отрязват главата. Кой е виновен за всичко това, религията, Бог, човеците или сляпата вяра. Всички заедно са виновни, начело с Бог и изпълнителя човекът. Начело с Бог, защото няма такъв Бог, който да казва, докажете, че съществувам и тогава повярвайте в мен, а всички богове крещят Аз съм истината, но вие имате свободен избор. Какъв свободен избор при това, че няма друга истина, може да има. Остава само сляпата вяра, а кой не вярва, главата на човешкия дръвник, а оцелелите в адския казан. Затова сляпата религиозна вяра е била против човека и познанието, защото тя позволява да се зомбира лесно човешкия мозък и се прехвърли мисленето на сърцето, въпреки че няма мислещо сърце.

                От djani – Към begetron426. Чудесно допълнение към дискусията за „Вярата в Бог и еволюцията“в blog.bg. Факт е че с религията продължава да се злоупотребява. Но, на всички ни се ще да вярваме, че зад хоризонта на смъртта се мержелее нещо неизмеримо могъщо, както и че частица от нас продължава да съществува в някаква форма. Вярата не е рационално чувство, но владее умовете на хората...

                От begetron426 – Към djani. Прав си, зад хоризонта има надежда!

Да наистина зад хоризонта на смъртта съществува нещо неизмерно могъщо, което не е свързано, нито с мистика, нито с религия, а е свързано с първичната материя и Разумния човек от това парче на Вселената наречено Слънчева система, или е свързано с разума възникнал някъде в космическото пространство. Ако не съществуваше това закономерно нещо светът няма никакъв смисъл. Това съществуване е обвързано с Човека, заради Човека. То е свързано не само с частица от нас, а със всичко съществуващо във всяко безкрайно кътче на пространството и всеки миг от времето. Това са закономерните неразумни безкрайни електромагнитни нишки на вакуума или първичната едномерна структура на геометричното пространство, структурирана от частиците на времето. Тя има свойството да бъде неразумната информационната памет на съществуването и развитието на материя като записва всичко съществуващо във времето и пространството, а ние сме потопени във вакуума и първичните вакумни частици са началото на нашата структура. Тази информация има всичко преди нас, за нас и след нас. Затова то е свързано с нас и тази връзка съдържа както смисъла на съществуването и развитието на всичко в Космоса, така и смисълът за нас, без богове и дяволи. Смисълът е в нашето прогресивно развитие, при което имаме възможност да разкрием, овладеем и управляваме тази информационна структура или фактически се превръщаме в Богове чрез разкриване неразумните закони на материята и започнем да ги управляваме не в полза на илюзорни богове, а в полза на Могъщия знаещ, мислещ и хуманен човек. Историческото развитие на човечеството показва, че това е най-трудния почти невъзможен път, който е осеян с човешка плът и кръв и който съвременния етап от нашето съществуване подчертава. Нищо не се губи в света на неразумната материя, а пълната загуба може да я направим ние с помоща на невежеството и сляпата вяра на мистиката и религията, които ще отклонят науката от служба на човека към неговото самоунищожение. Трябва да се борим за могъществото на Човека, а не на Бог, защото човекът има нужда от могъщество като се възползва от неизмеримото Могъщество на неразумната материя. Това неизмерно неразумно могъщество на материя има нужда от Могъществото на прогресивно развиващия се Човек, който ще намери своя смисъл в смисъла на съществуването и прогресивното развитието на материята. За това си заслужава да разкриваме и се борим за закономерното доказване на съществуващата научна истина, която е против невежеството и сляпата вяра, за да спечелим всичко. Защото без човечеството се губи всичко. Това е смисълът на нашето най-противоречиво време да останем вечни без илюзията Бог или да не бъдем с илюзията Бог!




Гласувай:
33



1. zaw12929 - Много сериозен анализ- вашето м...
23.02.2016 18:41
Много сериозен анализ- вашето мнение. МИСЛЯ, на нас ни трябва второ освобождение от духовното безразличие, от смъртоностното безверие, повдигане от калта , в която се намираме , имаме нуждата Някой да ни измие от всичките ни зли дела , от всичките ни зли мисли, мотиви, желания... надявам се вашитр мисли да помогнат...
цитирай
2. aip55 - Трудно е да бъдеш
23.02.2016 21:15
истински човек, в един фалшив религиозен, догматичен свят!
цитирай
3. kvg55 - Човек остава безсмъртен със своето ...
23.02.2016 22:02
Човек остава безсмъртен със своето духовно наследство. Това е единственото божествено, което съществува в света. А то ще съществува само, докато съществува и човечеството. Така че, "божественото" е в човека, в неговият вечно търсещ ум.
цитирай
4. dalida - Дали има или няма Бог не знам, но съм сигурна че,
24.02.2016 08:58
има една Велика сила, която "върти на малкия си пръст" целия свят, вкл. и животинския. Учените казват че тази сила била с името Природа. Възможно е!
Защото ние хората и живатинския свят следваме Законите на Природата и се съобразяваме с Нея. Погледнато философски: природните закони са нашия Бог, първо се подчиняваме и се съобразяваме с природните стихии, след това се подчиняваме на църковните догми!

Поздрави за постинга и приятен ден!
цитирай
5. mihala - Статията противоречи в своите р...
26.02.2016 17:37
Статията противоречи в своите разсъждения на научните открития в последно време- за елементарните частици, което доказва съществуването на БОГ/ който може да бъде наречен сила, вселенска, природа и т.н./
цитирай
6. pvdaskalov - * ! *
26.02.2016 19:07
Ако имаше Бог и той беше познаваем, нямаше да има различни религии и религиозни борби. Единствено науката може да стигне (да предположим) до божественото начало и тогава да се реши кое да нарече Бог - Нищото, абсолютния вакуум, или самоорганизиращата се, вече познаваема субстанция, периодично произлизаща от и превръщаща се във вакуум. Тук допускам, че познатата ни днес материя е само възможен вариант.
Ох, Цецо, погледнах се в огледалото и вядях да излиза пушек от ушите ми. С твое разрешение ще изгася огъня с бира. Ха, наздраве!
Поздрави!
П и е р
цитирай
7. makont - Просто вярата в Бог е най-лесният начин да си обясним собственото несъвършенство.
27.02.2016 08:41
Трудно е духовното израстването, изисква усилия, сблъсъци, болка. Обикновено вървим по пътя на най-малкото съпротивление и ето я религията, удобно, лесно без чувство за вина. Всеки избира сам. Поздрави!
цитирай
8. anin - Въпрос на избор
27.02.2016 16:16
Всеки вярва в това от което има нужда, важното е да не вреди и не натрапва вярванията си на другите!
цитирай
9. vostroto - За мен по-правилен би бил въпросът ...
04.03.2016 19:48
За мен по-правилен би бил въпросът какво бихме загубили или спечелили от вярата/невярата в Християнството, и веднага давам отговор (не съм дълбоко религиозен фанатик) - ако пазим вярата си в Християнството, ще бъдем малко по-добри, и позитивно настроени, но ако я загубим, последиците ще са катастрофални. За справка - какво стана с Константинопол, този най-велик център на Християнството, когато 14-ти век Рим го предаде, и остави без подкрепа срещу османците? Именно от тогава тръгна и упадъка на източното православие, а оттам и на държавите които го изповядват... Това е. При липса на светлина (християнство) се настанява тъмнина (мюсюлманство).
пп(знаем прекрасно, че мюсюлманите са фанатици, и за нищо на света не биха изоставили религията си в името на мира между народите...)
цитирай
10. goro82 - Космичните камбани бият, а чове...
19.03.2016 19:18
Космичните камбани бият, а човеците още кръвта си пият!
цитирай
11. barin - Вярата в бог
07.04.2016 22:03
От вярата в бог повече можем да спечелим, отколкото да загубим.Вярата в бог ми е спасила от почти 500 годишното османско владичество, както и от домогванията на лукавите византийци. Трябва човек да вярва в нещо, което го наричаме "Бог"
цитирай
12. lastinline - всичко е лутане
13.04.2016 11:09
докато човек не се срещне с Христа
после всички въпроси изчезват

как да се срещне?
Като потърси

Нещата не са толкова сложни
цитирай
13. djani - Благодаря за послеслова на постинга ми...
03.05.2016 08:46
Да, в човека има огромни ирационални сили,породени от незнание или фанатична вяра. И често те надделяват над разума. Само преди година в Истанбул бях свидетел на това, как забулени и изцяло покрити с бурки девойки слизат от луксозни автомобили, бъбрейки в смартфоните си. Нещо, което преди 10-15 г. го нямаше. На фона на технотронната революция сме свидетели на реставрация на средновековния фанатизъм. Естествено, всичко това е изкуствено провокирано и финансирано от нечии разрушителни интереси. Почитател съм на традициите, включително и на християнската, но от позиция на агностик...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2906260
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87749
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930