Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2016 23:53 - ЗАКОНЪТ НА АСИМЕТРИЧНИЯ ВЕРТИКАЛ ОПРЕДЕЛЯ АНТИСИМЕТРИЯТА
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 3193 Коментари: 6 Гласове:
28

Последна промяна: 19.05.2016 14:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ГЕОМЕТРИЯ И ЕВОЛЮЦИЯ

image

 
image
КАФЕТО, КЪДЕТО ПАДАТ ЯБЪЛКИТЕ НА НЮТОН И СЕ ДЕЛИ ЯБЪЛКАТА НА ДЕМОКРИТ, ДО НЕДЕЛИМОСТ.

ОПИТНА ПОСТАНОВКА НА АСИМЕТРИЧНИЯ ВЕРТИКАЛ image
  ЗАКОНЪТ НА АСИМЕТРИЧНИЯ ВЕРТИКАЛ ОПРЕДЕЛЯ АНТИСИМЕТРИЯТА
Показаното е афект на Антисиметрията, която чрез огледална инверсия прави посоката асиметрична като има ляво и дясно. Следователно при придвижване на чашата към стрелките, половина на чашата като е запълнена с вода придобива свойството на огледало обръща долната стрелка в дясно, а горната си остава непроменена. Антисиметрията е една от най-големите загадки за науката. Тя е виновна за съществуването не само на антиматерията, а и за начало на всичко съществуващо и развиващо се, за живота на нашата планета да е структуриран само от леви аминокиселини, за появата на новото качество без промяна на количеството, за съществуването на 4 Тетралектични противоположности и мн. др. Ако чашата е празна няма да има промяна на посоката, а ако е пълна с вода ще обърне и двете стрелки на дясно. Показаният опит с чашата е най-добрата илюстрация за същността на Антисиметрия. Ако се премахне среловидната част, получените симетрични отсечки няма да имат ефекта на Антисиметрия както при празната, така и при пълната чаша с вода, ще си останат непроменени. За да има един обект Антисиметричен огледален двойник, той трябва да е хирален, асиметричен. В Геометрия и еволюция, заедно с многото други нови закономерности е разкрита точно закономерната възможност за появата на Антисиметрия, което е загадка за философията и науката. Обяснението е много просто, особено ката се възползвам от опита с полупълната чаша с вода. Хиралността или асиметричността, която определя огледалното антисиметрично преобразуване не е с достатъчно и пълно обяснение дадено от науката. Защото ако обърнем асиметричните стрелки във вертикално положение със стреловидната част на долу или нагоре и ги поставим пред същата чаша, антисиметричен ефект няма да има, както го няма при отсечките. Ако си върнем стрелките пак в хоризонтално положение, но насочени обратно, в дясно, магията на ефекта се появява. Долната стрелка се обръща обратно в ляво. Всеки може да направи опита с чашата или с огледалото със стрелки на лист хартия. Новата закономерност описана в Геометрия и еволюция и разгледана при опита с чашата, определя възможността за появата на Антисимегрия, ляво и дясно, само когато има вертикална асиметричност на обекта, или когато стрелките при опита са в хоризонтално положение. Закона е наречен Правило на Асиметричния вертикал. Приложението на новия закон за Асиметричния вертикал при елементарните частици ще разреши много проблеми без оплетени и сложни математически фантасмагории.
Кликни върху снимката, за да видиш ефекта.

 



Гласувай:
28



1. begetron426 - Много философи и учени...
17.05.2016 20:23
Много философи и учени се досещат, че света се управлява от природните закони, а те се управляват от симетрията. Остава само да разберем как се постига това управление. Поздрав!!!
цитирай
2. donchevav - Здравей, begetron426! Чета с ин...
17.05.2016 20:27
Здравей, begetron426! Чета с интерес публикациите ти. Мисля, че те преподреждат нещата в света по начин, който запълва празнини и дава алтернатива за тълкуване на научни истини, превърнати през хилядолетията в „свещени текстове”.
Прочетеното тук е голяма математическа главоблъсканица за мене, повечето неща срещам за първи път – но ме възхищава логическата последователност, системността, максималната опростеност и гигантският труд по онагледяване, достъпно за всички, както и неотклонното придържане към една ясно формулирана, изведена до правило основна теза – нещо, което позволява дори на най-непосветените да се докоснат до тази труднодостъпна материя.

„За да има един обект Антисиметричен огледален двойник, той трябва да е хирален, асиметричен.”

Предполагам, че този феномен с обръщане посоката на образа зад полупразна чаша с вода ще се наблюдава не само в частния случай с насочените отсечки, но и при геометричните фигури от 1-4 група на 4-ти период, подчинени на ПВС, и при полуправилните четириъгълници – щом и те са хирални и с вертикална насоченост ляво-дясно.
А ако зад чашата сложим втора чаша с вода до същото ниво /като в система лещи или огледала/ - ще се обърне ли отново образът и какво място по ЗАВ ще заеме новият образ в ПГЗЕФ?
Поздрави!
цитирай
3. begetron426 - Re: 2. donchevav
17.05.2016 22:59
donchevav написа. Здравей, begetron426! Чета с интерес публикациите ти. Мисля, че те преподреждат нещата в света по начин, който запълва празнини и дава алтернатива за тълкуване на научни истини, превърнати през хилядолетията в „свещени текстове”.
Прочетеното тук е голяма математическа главоблъсканица за мене, повечето неща срещам за първи път – но ме възхищава логическата последователност, системността, максималната опростеност и гигантският труд по онагледяване, достъпно за всички, както и неотклонното придържане към една ясно формулирана, изведена до правило основна теза – нещо, което позволява дори на най-непосветените да се докоснат до тази труднодостъпна материя.
„За да има един обект Антисиметричен огледален двойник, той трябва да е хирален, асиметричен.”
Предполагам, че този феномен с обръщане посоката на образа зад полупразна чаша с вода ще се наблюдава не само в частния случай с насочените отсечки, но и при геометричните фигури от 1-4 група на 4-ти период, подчинени на ПВС, и при полуправилните четириъгълници – щом и те са хирални и с вертикална насоченост ляво-дясно.
А ако зад чашата сложим втора чаша с вода до същото ниво /като в система лещи или огледала/ - ще се обърне ли отново образът и какво място по ЗАВ ще заеме новият образ в ПГЗЕФ? Поздрави!

Здравей! Тетралектиката и нещата, които развивам и предлагам са най-важните и търсени от философията и науката. Затова те запълват и преподреждат празнините с ново познание, което изяснява старото и не остава място за изопачаването, лъжата, идеологията и догмата. Поднасям го достъпно, защото то е необходимо не само на учените, а на всички хора, защото те образуват обществото. Необходимостта е такава, че да се развие човекът и обществото е възможно само с доказано и вярно познание за света, в който живеем, водещо до единен мироглед, за да го превърнем в райско място за всички. Логиката е най-късия и верен път до истината, а системността го опростява и го прави разбираем. Защото общите закони и Всеобщият са синтетични, всеобхватни, и те не могат да се постигнат от математиката, защото тя е частна аналитична наука и заедно с естествознанието създава фактологически материал за обобщение. За да са разбираеми тези закони имат просто но обобщаващо определение. Например Всеобщия Тетралектичен закон гласи: Всичко е система от противоположности, които се раздвояват, за да се удвоят. Това определя в граматически смисъл, че нашият свят е оксимороничен.
цитирай
4. begetron426 - Re: 2. donchevav - продължение
18.05.2016 00:30
Re: 2. Donchevav – продължение. Науката отдавна е открила, че един обект, може да има Антисиметрия, само когато е хирален, асиметричен, за да образува енантиоморфни огледални образи, както са двете човешки ръце. Феномена е всеобщ, а опитът със стрелките показва нагледно, леснодостъпно разбиране на неговата същност. Важи за всички фигури и тела от ГПТЕФ, е те от своя страна са отразени във всички еволюционни нива на материята: физическо, химическо, биологически и разумно. Например квадрата е не е хирален, асиметричен и пред пълната и пред празната чаша няма да има промяна, а трапецът в нормално състояние също е непроменим, но обърнат вертикално, получава вертикална хиралност и се подчинява на Законът на асиметричния вертикал (ЗАВ). На него се подчиняват всички неправилни геометрични при всички положения на завъртане и полуправилните при определено завъртане. На ЗАВ не се подчиняват всички геометрични обекти, които при всички положения на завъртане нямат хирален вертикал, а посоката е изоморфна, равностойна – няма ляво и дясно. Феноменът посока също е голяма загадка, защото всичко останало в този свят, когато е изоморфно, равностойно е симетрично, а тя точно тогава е асиметрична, няма ляво и дясно, което е свързано с Антисиметрията. Ще направя друг постинг, където ще се сведат хилядите видове симетрия до няколко основни вида и се изяснява същността на посоката. Ако след първата чаша поставим втора, долната стрелка ще се върне в изходно положение, стига да не се размие образа. Точно този феномен на двойното обръщане, който предлагаш, преди около два месеца размишлявах върху него в едно заведение и ме удари нютоновата ябълка по главата и разкрих ЗАВ. Снимах това двойно огледално обръщане и ще го публикувам, стига да може да се отвори снимката. От вън на прозореца е написано меню на заведението, а от вътрешната образа на написаното е обърнат, като при това обръщане има букви изразяващи всички описани симетрични положения, което доведе до откритието. В ъгъла на стената н заведението до същия надпис на прозореца има огледало, което връща образа на менюто в нормално положение.Точно това обяснява въпроса с двете чаши. Това заведение го посещавам повече от 5 години. Нещата, от които се възхищаваш и опитната постановка, която предлагаш са породени от разбирането. Защото няма възхищение без разбиране, а аз ти благодаря за това възхищение с разбиране. Колко повече хора разберат истините за света, толкова по-бързо и по-човечен ще го направим. Поздрав!!!
цитирай
5. donchevav - . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ...
18.05.2016 16:59
[quote=begetron426]
..................................................................................................................
Всеобщия Тетралектичен закон гласи: Всичко е система от противоположности, които се раздвояват, за да се удвоят. Това определя в граматически смисъл, че нашият свят е оксимороничен. quote]

Оксимороничен свят? В смисъл на съчетание от взаимоизключващи се същности? Велико! И логично – защото ако светът се състоеше само от изоморфни такива – сигурно би се разсипал в пространството:)))
Благодаря за обстойния, систематичен и пределно конкретен отговор, скъпи begetron426! Пожелавам успех и оставам твой фен в очакване на нови интересни постинги – и за вълнуващата наука тетралектика, и за божествените сиамци:)))
цитирай
6. kvg55 - Ефектът на чашата с вода е видим. ...
25.05.2016 14:13
Ефектът на чашата с вода е видим. Пренебрегването на философското знание от страна на природоизследователите и в частност на физиците, пречи и спъва прогреса на изследванията им.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2906844
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87750
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930