Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2019 13:02 - ПЕРИОДИЧЕН ЗАКОН НА ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ ЧАСТИЦИ
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 1006 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Периодичен закон на елементарните частици (ПЗЕЧ) и Периодична таблица на елементарните частици (ПТЕЧ).

  image Цветан Иванов 7 март

ПЕРИОДИЧЕН ЗАКОН НА ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ ЧАСТИЦИ (ПЗЕЧ) И ПЕРИОДИЧНА ТАБЛИЦА НА ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ ЧАСТИЦИ (ПТЕЧ)

ЦВЕТАН ПАВЛОВ ИВАНОВ

Периодичен закон на елементарните частици (ПЗЕЧ) и Периодична таблица на елементарните частици (ПТЕЧ), са свързани с фундаменталната първична периодичност и цикличност на материята, отражение на Геометричния периодичен еталон за еволюция на формата (ПГЕЕФ). 
Възможността за построяване на ПТЕЧ, изразяваща съответния ПЗЕЧ е заключена в закономерните периодични принципи, на които се подчиняват всички основни периодични таблици и основни периодични закони. Тези закономерни периодични принципи са снети при анализа на Менделеевата периодична таблица и приложени при постраението на ПГЕЕФ, който ги съдържа в нагледна, леснодостъпна еталонна форма поради своята завършеност. 
Откриване на Переодичния химичен закон и съответната периодична системна таблица, е възможност за анализ и първоразкрване на периодичните принципи стоящи в основата на всички периодични закони. Защото ние живеем и контактуваме леснодостъпно с химичния, електромагнитния и вещественния свят, който ни заобикаля отвсякъде. Затова вероятността за намиране на периодичен закон първо в химията е най-голяма и е възможност да предположим и се досетим за съществуването и на други периодични закони. На първо място за ПГЕЕФ като еталон, който предполага съществуването и на другите основни периодични закони, в това число и на ПЗЕЧ и ПТЕЧ като негово отражение. Геометрията като първа, най-стара и считана за изчерпана вече наука, се оказа че съдържа най-основния периодичен закон за еволюция на формата, но без възможност да бъде разкрит преди натрупване на научно познание. Ето защо Менделеевия периодичен закон е предпоставка за откриване на ПГЕЕФ, който като еталон определя да съществува Химичния периодичен закон и съответната периодична таблица, както определя и съществуването и на другите основни периодични закони. 
Закономерните периодични принципи са: 1. Всяка перодична таблица ще започва с най-простия елемент в горния ляв ъгъл и ще завършва с най-сложния в долния десен ъгъл на таблицата; 2. Всички периодични таблици ще бъдат разделени на две противоположни половини; 3. Перодичните таблици ще имат седем периода по хоризонтал и девет групи по вертикал като деветата е нулева. Те ще съдържат и отразяват истинския смисъл, ролята и мястото на всички числата от деситичната бройна аритметична система в приодчността и цикличността на света; 4. Всеки период ще започва с най-простия елемент като всеки следващ елемент ще се изгражда върху основата на предшестващия и периода ще завършва с най-сложния и виш елемент, след което следва периодичен скок към следващия период; 5. Периодите ще бъдат изградени от две противоположни системи, циклични тетради в единна октада, и една девета нулева група, което принципно определя броя на групите и противоположните половини на периодичната таблица; 6. Първи период ще съдържа само два елемента, най-простия в първа група и най-сложния за периода в девета нулева група, който е изграден от първият и е най-висшия за периода; 7. Първите три периода са близки по свойства, както и последните три са близки, но противоположни на първите три, а четвъртият е различен, и е граница на симетрия между тях, което определя броят на периодит на седем; 8. Седемте периода носят различието на свойствата на елементите, при своето еволюционно изграждане, които подредени един над друг като развитие и усложняване на периодичните свойства, по хоризонтал, образуват девет групи, всяка с едни и същи свойства; 9. Определението на броя на групите на девет идва от двете циклични противоположни тетради образуващи октадата, която не съдържа предпоставката за периодичен скок, или в осма група периода е незавършен. Затова се появява необходимостта от девета група, с която да завършва всеки период с най-висши свойства, което превръща възможностите за развитието на периода в нула след девета група, което е предпоставка за периодичен скок. 
Така се постига крайния брой на групите девет, а деветата едновременно се нарича нулева, която в Менделеевата периодична таблица е със завършен електронен слой предполагащ нулева валентност и инертност на химичните елементи. Поради тая причина Менделеев първончално поставя нулевата група на първо място във всеки период, поради реда на броенето, а по-късно я поставя на точното и място определено от нулевите свойства, където завършва периода и се прави периодичен скок като нулата и деветката заедно носят характеристиката на групата.
След разкриване на определен брой елементарни частици в средата на 20 век, физиците започват бурно да правят съставни модели на първочастицата на материята. Така С. Саката, през 1955 год., предложил модел на първочастицата съставена от нуклон и ламда-хиперон и техните антидвойници, което от днешна гледна точка звучи несериозно. Неговите ученици предположили възможността за построяване от наличните елементарни частици на периодична система като Менделеевата. В това направление са работели и други физици, но по-късно търсенето на ПЗЕЧ е изоставено и заместено с всевъзможни изкривени хипотези, което продължава и днес. Така най-верния път към първоматерията е изоставен и буренясал. С предложения ПЗЕЧ и ПТЕЧ, не само е подновено това търсене, но е разкрита периодичната взаимовръзка между частиците на материята и античастиците на антиматерията, определяща съставния модел на тяхната структура водещ и до първоматерията и антиматерията. Оказа се обаче, че предположението на физиците за периодичност и съставност на елементарните частици е вярно.
Ще направя кратко обяснение на периодичната системна структура на ПТЕЧ основаваща се на анализираните периодични принципи, на които трябва да се подчиняват всички основни периодични таблици и съответните периодични закони.
ПТЕЧ е разделена на две противоположни половини. В лявата са материалните частици, а в дясната антиматериалните. Съществуване на материята и антиматерията са логично доказано основание за това противоположно разделяне на ПТЕЧ на две половини. 
Първи период е изграден само от две групи, аналогично на ПГЕЕФ и Менделеевата периодична таблица, в които са разположени 4 хипотетични частици и античастици, с две противоположни свойства, подчинени на Антисиметрията, определящи противоположните половини на таблицата. Общо хипотетичните частици и античастици са 4 за периода: Бегетрон и Антибегетрон в първа група на периода, които съдържат основни потенциални свойства за активност необходими за изграждането на следващите частици и античастици. Следващите две са Вакуумон и Антивакуумон, които са занулени и изграждат девета нулева група на периода, получени от взаимодействието междуду първити две, след което се появява необходимост за периодичен скок към започване на втори период.
Във всяка от групите частиците са по две, а не като при Менделеевата таблица по един химичен елемент. Тази разлика в броя на частиците и античастиците в една група има просто и логично обяснение. Периодичната таблица на елементарните частици отразява първичното периодично състояние на субфизическия етап на съществуването и развитието на материята и антиматерията, което е начало на всичко съществуващо и развиващо се. Необходимостта за съществуване на това начало на всичко изисква в двете групи на първи период да има по две - материална частица и антиматериална античастица, подчиняващи се на Антисиметрията, за да може да съществуват две различни противоположни качества за взаимодействие като потенциал за развитие. В първата група частицата и античастицата са феармиони със спин 1/2, за да е възможен активент потенциал, а в 9 група са бозони със занулена активност предполагаща периодичен скок. 
Втори период е логично да бъде носителя на триадата на останалите основни сили на Природата, изградени от предходните, които съдържат първичните електромагнитни сили различни от атомния електромагнетизъм за взаимодействие между тях без посредник. Защото посредникът няма откъде да дойде при първите, освен от основните техни потенциални свойства, които са предпоставка за това. Затова е логично във втори период първо да бъдат еволюционно структурирани силите, които изграждат структурата на трите основни етапи на света: микросвят, макросвят и мегасвят. Най-важното, че това предполога от този период да започне тетрасистемното отражение на периодичните принципи, които описах. 
В първите три групи са трите вида неутрина носители на ядрените сили в микросвета. В четвърта група е фотонът, носитиля на електромагнитните сили в макросвета изграден от неутрина. Групите на другата противоположна половина на таблицата е със същата тетрасистематизация, но изградена от аничастици, противоположни на първите четири групи. В 9 нулева група влиза хепотетичния гравитон, частица с целочислен спин и с най много занулени параметри. Той се припокрива със своя антидвойник както вакуумонът и фотонът като се изпънява изискването да бъде в последната нулева група. Периодът е лептонен, съставен от фермиони и бозони, но близки по свойства частици и античастици, а структурирането им и взаимодействията между тях се подчиняват на Първичния електромагнетизъм, който ражда тези три основни носители на сили на материята и антиматерията.
Търсинето в погрешнапосока е причината, А. Айщайн 40 години да търси безрезултатно обединението на основните взаимодействия на материята. Още по-лошо, е че физиците вече повече от 100 години изоставиха верния път и продължават да търсят в погрешна посока, като употребяват несъответващи и нелогични хипотези. 
В трети период започването продължава с цикличната системна тетрада, а всяка от групите е тясно обвързана с групата от по горния период. Периодът аналогично на Менделеевата периодична таблица и ПГЕЕФ е сроден с по.горния като продължава еволюционното структуриране на лептоните и в 9 група завършва с две припокриващи се частица и античастица (неутралния пи-мезон) с най-много нулеви параметри.
Четвърти период спазва необходимите периодични принципи като е различен от първите три, както и от следващите периоди. Защото този период е граница между първите три близки по свойства периоди и следващите след него също близки по свойства, но отличаващи се от него. Изграден е от Ка-мезони и техните антидвойници, всички с нулев спин и периода завършва с подходяща по свойства припокриваща се частица, ета-мезон с най-много занулени параметри. Свойствата на влизащите частици и античастици в него са подходящи за изграждане на ядрени структури подобно на нуклоните, около които да обикалят лептони. Частиците и античастиците до него, включително и тези в четвърти период, влизат в структурата на нуклоните и антинеклоните.
Пети период започва и изгражда двете половини на октадата с тетрада и антитетрада като спазва системните периодични приципи. Той е различен от всичките до него периоди, като отражение от ПГЕЕФ и Мнделеевата таблица. Защото е барионен и целия е със спин 1/2. В него влезат нуклоните и антинуклоните, носители на веществения и антивеществен свят, които са несъвместими заедно. В 9 ггрупа е неутрона и антинеутрона със спин 1/2, което ги прави съвместими заедно само в ПЗЕЧ и ПТЕЧ.
Следователно четвърти период целия е бузонен с нулеви спин, който определя всички частици и античастици до 5 период да влизат в структурата на нуклоните и антинуклоните, с основна роля при разширяването на Вселените и
Антивселените след Големия взрив. Пети период е борионен, в който влизат и самите нуклони и антинуклони и целият е със спин 1/2. Може логично да се предположи, че граничната двойствена роял на нуклуните и антинуклоните, и раждането им при разширението е тясно свързано с него. От дрга страна свиването на Вселените и Антивселените, също е свързано с тях което определят раждането на барионите при свиването на звездната материя и антиматерия. Или барионите са частиците и античастиците създадени при колапса на нуклоните и антинуклоните в черните дупки, което определя тяхната вътрешна структура и свойства.
Следващият шести перод е изграден от още по тежки бариони и е незавършен, има празни клетки, а всички частици и античастици в него продължават да са фермиони със спин 1/2. В 9 група се намират неутралните Ламда-хиперон и антихиперон. Логично е ПТЕЧ да бъде най-незавършена периодична система. Защото тя е първична системна периодична закономерност, управляваща съществуването и развитието на физичиския и субфизичиския еволюционен етап на материята и антиматерията. След този първичен еволюционен етап всички основни периодични етапи ще бъдат по-завършени от него, приближаващи се до ПГЕЕФ.
Най-необходимото и загадъчно положение, което е дезорганизирало физиците и прави недостъпно по-нататъшното разкриване на протоматерията и антиматерията, е отказат им от търсенето на ПЗЕЧ и ПТЕЧ. От тяхното откриване и построение разбираме, че търсенето и разкриването законите на антиматерията трябва да върви паралено с това на материята, което е основната причина физиците да не разкрият ПЗЕЧ и ПТЕЧ. Другото, което ще разберем от ПТЕЧ за взаимопревръщането на Вселените и Антивселените при тяхното разширението и свиването, е основната роля на нуклоните и антинуклоните в тези процеси. По тяхното място в ПТЕЧ и тяхната структура, която физиците доказаха, че имат, може да постигнем разбирането на закономерната фундаментална роля в съществуването на Вселените и Антивселените.
Физиците доказаха, в средата на 50 години на миналия век, че нуклоните имат структура и престанаха да я търся, като повтарят грубата грешка със спиране търсенето на ПЗЕЧ ПТЕЧ. Защото тази структура на нуклоните и антинуклоните, за разлика от атомната се оказа прекалено невероятна, сложна и трудна за разкриване. Защото в нея влизат всички основни частици включително и теззи от 4 период, а те са повече от 30. Възможно ли е това? Въпросът не е излишен като се има предвид възможността на 20 аминокиселини построили ограмното разнообразие на живата материя. Тези невероятни структури трябва да отразяват всички открити свойства на нуклоните и антинуклоните. Тази възможност е включена в предложената периодична и циклична систематизация на ПЗЕЧ и ПТЕЧ, което улеснява построяването на тези структури, от този огромен брой частици и античастици.
Затова основна роля за перодичност в систематизиране на частиците и античастиците, играят свойствата спин, електромагнитен заряд и време на живот, изглежда, че те я определят. А не масата, която се променя циклично, тетрасистематично в зависимост от електромагнитния заряд и спина . Така цикличната и периодична систематизация определя мястото на частиците и античастиците в ПТЕЧ, от което зависи тяхното място и роля в субфизическата и физическата структура на материята и антиматерията. Това определя структурата и ролята на нуклоните и антинуклоните да създават веществения звезден свят при раждането и разширяването на Вселените и Антивслените и неговото разрушаване при свиването им, като смърт на звездите.
Следователон структурата на нуклоните и антинуклоните е определяща на трите основни сили на материята: микросила - ядрена, макросила - атомна, електромагнтне и мегасила - гравитацята. Тези носители на трите основни взаимодействия се намират във втори период, който период е носител на силите на материята. Трите вида неутрина са носители на ядрените микросили и винаги съвпътстват тези процеси, фотона е ностел на електромагнитните сили, управляващи нашия макросвят, а гравитона носител на гравитацята управляваща мегасвета. Трите основни взаимодействия създават и управляват структурите на атома и антиатома, след Големия взрив при разширяване на Вселените и Антивселните при раждането на звездите. Свиването на Вселените и Антивселените разрушава тяхната структура при смърта на звездите.
Възниква един много актуален въпрос, по-важен от възникването на масата, който определя четвъртата субфизическа сила. Откъде идва електромагнитния заряд на частиците и античастиците, преди да се роди химическия атом с електронния електромагнетизам?
Логичния отговор, е че няма откъде да дойде, освен от първичната електромагнитна субмикро сила, която поражда останалите три основни сили. Така че основните взаимодействия си остават 4 на брой. Понеже става въпрос от къде идва електромагнитния заряд на елементарните частици,, преди структурирането на атома и антиатома, и на електромагнитно натоварените частици и античастици (протон, антипротон електрон и антиелектрон. За това логичния отговор, е че електромагнетизма съществува преди раждането на атома и антиатома.
Опитах се накратко, колкото е възможно, да обясня периодичните принципи за построяване на ПЗЕЧ и ПТЕЧ, важни и за всички периодични закони и периодични системи. Защото цялата подробна разработка на ПЗЕЧ и ПТЕЧ е около 50 страници, а този опит за обосноваване на периодичността е само добавка.




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2909600
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87751
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930